10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

İlaç
İlaç

Sağlık Bakanlığından ilaç açıklaması... 10 Ocak'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Yunan Bakan Muzalas’ın darbeci 8 asker ile ilgili açıklamadan GTA VI’nın tahmini çıkış tarihine kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:
Dünya Bankası, Türkiye'nin büyüme beklentisini yükseltti
Dünya Bankası "Küresel Ekonomik Beklentiler" raporunun Ocak sayısında Türkiye'nin 2017 yılına ilişkin büyüme tahminini yüzde 6,7’ye yükseltti, 2018 beklentisini ise yüzde 3,5’te sabit tuttu.
Dünya Bankası, Türkiye'nin büyüme beklentisini yükseltti Dünya Bankası "Küresel Ekonomik Beklentiler" raporunun Ocak sayısında Türkiye'nin 2017 yılına ilişkin büyüme tahminini yüzde 6,7’ye yükseltti, 2018 beklentisini ise yüzde 3,5’te sabit tuttu.
Yunanistan: 8 askerin darbeci olduklarına dair ciddi bulgular var
15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Yunanistan'a kaçan 8 darbeci asker hakkında Yunanistan Mülteciler Politikası Bakanı Yannis Muzalas, "İltica komitesi bundan evvel bin 500’e yakın karar aldı. Hiçbirine karşı itiraz etmedik. Ama son iltica talebine ettik. Neden? Fark var. Çünkü 8 askerin darbeci olduklarına dair ciddi bulgular var’’ dedi.
Yunanistan: 8 askerin darbeci olduklarına dair ciddi bulgular var 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Yunanistan'a kaçan 8 darbeci asker hakkında Yunanistan Mülteciler Politikası Bakanı Yannis Muzalas, "İltica komitesi bundan evvel bin 500’e yakın karar aldı. Hiçbirine karşı itiraz etmedik. Ama son iltica talebine ettik. Neden? Fark var. Çünkü 8 askerin darbeci olduklarına dair ciddi bulgular var’’ dedi.
Elektrikli lüks otomobil Fisker EMotion tanıtıldı
643 kilometre menzile sahip elektrikli lüks otomobil Fisker EMotion tanıtıldı Daha önce BMW ve Aston Martin için lüks otomobiller tasarlamış olan Henrik Fisker, geçen yıl haziran ayında ön siparişe açtığı elektrikli lüks otomobili EMotion'u CES 2018 fuarında tüm detaylarıyla basına tanıttı. 643 km menzil sunacak aracın dördüncü seviye otonom sürüş teknolojisiyle geleceği açıklandı.
Elektrikli lüks otomobil Fisker EMotion tanıtıldı 643 kilometre menzile sahip elektrikli lüks otomobil Fisker EMotion tanıtıldı Daha önce BMW ve Aston Martin için lüks otomobiller tasarlamış olan Henrik Fisker, geçen yıl haziran ayında ön siparişe açtığı elektrikli lüks otomobili EMotion'u CES 2018 fuarında tüm detaylarıyla basına tanıttı. 643 km menzil sunacak aracın dördüncü seviye otonom sürüş teknolojisiyle geleceği açıklandı.
Usta sanatçıya 3 kuruşluk dava açtılar
Usta sanatçı Ayşen Gruda'nın başrolünde oynadığı oyundan sağlığı nedeniyle ayrılması sonrası, 57 gösterimi iptal eden Jest Tiyatro, durumu mahkemeye taşıdı. Tiyatronun sahibi Tolga Güleryüz, 73 yaşındaki Gruda’nın sağlık problemlerini bahane ettiğini öne sürerek sanatçı hakkında 3 kuruşluk alacak davası açtı.
Usta sanatçıya 3 kuruşluk dava açtılar Usta sanatçı Ayşen Gruda'nın başrolünde oynadığı oyundan sağlığı nedeniyle ayrılması sonrası, 57 gösterimi iptal eden Jest Tiyatro, durumu mahkemeye taşıdı. Tiyatronun sahibi Tolga Güleryüz, 73 yaşındaki Gruda’nın sağlık problemlerini bahane ettiğini öne sürerek sanatçı hakkında 3 kuruşluk alacak davası açtı.
Abdullah Avcı, Arda Turan için tarih verdi
Arda'nın transferinin gerçekleşmesini yıldız futbolcu açısından yakın gözüktüğünü ancak Barcelona'nın tutumunun kolay olmayacağını vurgulayan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Arda Turan transferinin önümüzdeki 2 günde belli olacağını açıkladı.
Abdullah Avcı, Arda Turan için tarih verdi Arda'nın transferinin gerçekleşmesini yıldız futbolcu açısından yakın gözüktüğünü ancak Barcelona'nın tutumunun kolay olmayacağını vurgulayan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Arda Turan transferinin önümüzdeki 2 günde belli olacağını açıkladı.
Uzayda 9 cm uzadığını iddia eden Japon astronottan yeni açıklama
3 haftadır Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan Japon bir astronot Norishige Kanai, geldiğinden beri 9 cm uzadığını açıklayarak büyük bir tartışma başlatmıştı. Kanai, sosyal medya hesabından Haziran sonunda kendisini eve götürecek Soyuz aracının koltuğuna sığamayacağından endişe ettiğini de yazdı.
Uzayda 9 cm uzadığını iddia eden Japon astronottan yeni açıklama 3 haftadır Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan Japon bir astronot Norishige Kanai, geldiğinden beri 9 cm uzadığını açıklayarak büyük bir tartışma başlatmıştı. Kanai, sosyal medya hesabından Haziran sonunda kendisini eve götürecek Soyuz aracının koltuğuna sığamayacağından endişe ettiğini de yazdı.
Sağlık Bakanlığından ilaç açıklaması
Sağlık Bakanlığından, yapılan incelemelerde, "Ibuprofen etkin maddeli ilaçların erkeklerde kısırlığa sebep olduğu" şeklinde herhangi bir bildirime rastlanmadığı bildirildi. Bakanlık, ayrıca Ibuprofen etkin maddeli ilaçların reçeteli olarak sadece eczanelerde satıldığını kaydetti.
Sağlık Bakanlığından ilaç açıklaması Sağlık Bakanlığından, yapılan incelemelerde, "Ibuprofen etkin maddeli ilaçların erkeklerde kısırlığa sebep olduğu" şeklinde herhangi bir bildirime rastlanmadığı bildirildi. Bakanlık, ayrıca Ibuprofen etkin maddeli ilaçların reçeteli olarak sadece eczanelerde satıldığını kaydetti.
Erdoğan ve Bahçeli Külliye'de görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Görüşme yaklaşık 30 dakika sürdü. Bahçeli'nin 2019 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının ardından Erdoğan da "Siyasette biliyorsunuz, hayırlı olan her işte acele etmek lazım" açıklamasında bulunmuştu.
Erdoğan ve Bahçeli Külliye'de görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Görüşme yaklaşık 30 dakika sürdü. Bahçeli'nin 2019 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının ardından Erdoğan da "Siyasette biliyorsunuz, hayırlı olan her işte acele etmek lazım" açıklamasında bulunmuştu.
GTA VI ne zaman geliyor?
Şimdiye kadar piyasaya çıkmış yahut çıkması beklenen çok sayıda oyun hakkında çeşitli analizlerde bulunan ve analizlerin büyük bölümünde başarı sağlayan Michael Pachter, Grand Theft Auto için de bir öngörüde bulunmayı ihmal etmedi. Pachter ile yapılan özel bir röportajda ünlü analist, GTA 6’nın en iyi ihtimalle 2021’de çıkacağını fakat 2022’nin daha gerçekçi bir hedef olduğunu belirtti. Pachter, “Bildiğiniz gibi Red Dead Redemption 2, 8 yıl sonra ilk defa karşımıza çıkacak. Bu sebeple GTA 6’nın 2021’den önce gelmeyeceğini söyleyebilirim. Rockstar’ın oyunun çıkışından en az bir sene önce duyurusunu yaptığını düşünürsek, 2021 gibi duyurulan GTA 6’nın 2022’de çıkması beklenebilir.” açıklamasında bulundu.
GTA VI ne zaman geliyor? Şimdiye kadar piyasaya çıkmış yahut çıkması beklenen çok sayıda oyun hakkında çeşitli analizlerde bulunan ve analizlerin büyük bölümünde başarı sağlayan Michael Pachter, Grand Theft Auto için de bir öngörüde bulunmayı ihmal etmedi. Pachter ile yapılan özel bir röportajda ünlü analist, GTA 6’nın en iyi ihtimalle 2021’de çıkacağını fakat 2022’nin daha gerçekçi bir hedef olduğunu belirtti. Pachter, “Bildiğiniz gibi Red Dead Redemption 2, 8 yıl sonra ilk defa karşımıza çıkacak. Bu sebeple GTA 6’nın 2021’den önce gelmeyeceğini söyleyebilirim. Rockstar’ın oyunun çıkışından en az bir sene önce duyurusunu yaptığını düşünürsek, 2021 gibi duyurulan GTA 6’nın 2022’de çıkması beklenebilir.” açıklamasında bulundu.
Bakan Tüfenkci'den 'Çiftlik Bank' açıklaması 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Çiftlik Bank'a ilişkin "Çiftlik Bank'ın esas faaliyetleriyle ilgili incelemeleri son aşamaya getirdik. Burada gerçekten bir ticaret var mı yok mu, arkadaşlarımız bunu etraflıca inceliyorlar." açıklamasında bulundu.
Bakan Tüfenkci'den 'Çiftlik Bank' açıklaması Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Çiftlik Bank'a ilişkin "Çiftlik Bank'ın esas faaliyetleriyle ilgili incelemeleri son aşamaya getirdik. Burada gerçekten bir ticaret var mı yok mu, arkadaşlarımız bunu etraflıca inceliyorlar." açıklamasında bulundu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >