10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

24 Şubat
24 Şubat

24 Şubat'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Kenan Sofuoğlu ölümden döndü, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sefer görev emri olanlar hazır olsun' dedi... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi incelemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Kenan Sofuoğlu ölümden döndü, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sefer görev emri olanlar hazır olsun' dedi... Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haber:

Kenan Sofuoğlu ölümden döndü!

                                    
                                    Dünya Supersport Şampiyonası'nda Avustralya'nın ev sahipliği yapacağı sezonun ilk yarışının antrenman turları için piste çıkan Kenan Sofuoğlu feci bir kaza yaptı. 257 km hızla kaza yapan milli sporcu sağ kolundan ve sol ayağından yaralandı.
Kenan Sofuoğlu ölümden döndü! Dünya Supersport Şampiyonası'nda Avustralya'nın ev sahipliği yapacağı sezonun ilk yarışının antrenman turları için piste çıkan Kenan Sofuoğlu feci bir kaza yaptı. 257 km hızla kaza yapan milli sporcu sağ kolundan ve sol ayağından yaralandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sefer görev emri olanlar hazır olsun

                                    
                                    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Kahramanmaraş kongresinde konuştu. Erdoğan, Kahramanmaraş'ta yaptığı konuşmada ''Reis bizi Afrin'e götür' tezahüratları üzerine 'İnşallah hep beraber gideceğiz. Sefer görev emri olanlar hazır olsunlar. Şu an ihtiyaç yok ama..." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin "Bizim kanımızda sivilleri vurmak yok ama sizin kanınızda var" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sefer görev emri olanlar hazır olsun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Kahramanmaraş kongresinde konuştu. Erdoğan, Kahramanmaraş'ta yaptığı konuşmada ''Reis bizi Afrin'e götür' tezahüratları üzerine 'İnşallah hep beraber gideceğiz. Sefer görev emri olanlar hazır olsunlar. Şu an ihtiyaç yok ama..." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin "Bizim kanımızda sivilleri vurmak yok ama sizin kanınızda var" dedi.
TSK: 103 nokta kurtarıldı, 1951 terörist etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında devam eden operasyonlarda, Afrin'in güneybatısındaki Ebu Kabe ve Hacılar köylerini teröristlerden temizledi. Harekatın başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1951 olarak açıklandı.
TSK: 103 nokta kurtarıldı, 1951 terörist etkisiz hale getirildi Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında devam eden operasyonlarda, Afrin'in güneybatısındaki Ebu Kabe ve Hacılar köylerini teröristlerden temizledi. Harekatın başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1951 olarak açıklandı.
ABD'nin S-400 rahatsızlığı: Türkiye için yaptırım nedeni olabilir

                                    
                                    S-400'ler için Türkiye'nin Rusya ile anlaşmasının üzerine, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkililer, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemlerinin tedariki nedeniyle Türkiye'nin ABD yaptırımlarıyla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.Türkiye ile Rusya arasında imzalanan ve 2019 yılında teslimatının başlaması beklenen S-400'ler hakkında ABD'den yapılan açıklama rahatsızlık boyutlarını ortaya koydu. Washington yönetiminden dikkat çekici bir yaklaşım geldi. Türkiye’nin Rusya’dan S-400 sistemi almaktan vazgeçmesini temenni eden ABD yönetimi, birlikte yeni bir hava savunma sistemi çözümü üretilmesi teklifinde bulunuyor.
ABD'nin S-400 rahatsızlığı: Türkiye için yaptırım nedeni olabilir S-400'ler için Türkiye'nin Rusya ile anlaşmasının üzerine, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkililer, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemlerinin tedariki nedeniyle Türkiye'nin ABD yaptırımlarıyla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.Türkiye ile Rusya arasında imzalanan ve 2019 yılında teslimatının başlaması beklenen S-400'ler hakkında ABD'den yapılan açıklama rahatsızlık boyutlarını ortaya koydu. Washington yönetiminden dikkat çekici bir yaklaşım geldi. Türkiye’nin Rusya’dan S-400 sistemi almaktan vazgeçmesini temenni eden ABD yönetimi, birlikte yeni bir hava savunma sistemi çözümü üretilmesi teklifinde bulunuyor.
Mesut Yılmaz'ın oğlunun ölümüne ilişkin yeni gelişme

                                    
                                    Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz'ın Beykoz'daki evinde intihar etmesi sonucu ölü bulunmuştu. Olaya ilişkin yürütülen soruşturmada, Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamladı ve dosyaya takipsizlik kararı verildi.
Mesut Yılmaz'ın oğlunun ölümüne ilişkin yeni gelişme Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz'ın Beykoz'daki evinde intihar etmesi sonucu ölü bulunmuştu. Olaya ilişkin yürütülen soruşturmada, Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamladı ve dosyaya takipsizlik kararı verildi.
Teröristler 4 ihtiyar köylüyü bağlayıp mayınla tuzakladılar

                                    
                                    Kurtarılan Maskah köyünde canlı kalkan olarak kullanılan 4 yaşlı köylü kurtarıldı. Terör örgütünden kurtarılan Maskah köyünde bir depoda bulunan, elleri bağlanarak çevresine mayın ve el yapımı patlayıcı tuzaklanmış 4 yaşlı köylü, YPG/PKK'nın, Afrin'de sivilleri silah zoruyla kaçırarak canlı kalkan yaptığının kanıtı oldu.
Teröristler 4 ihtiyar köylüyü bağlayıp mayınla tuzakladılar Kurtarılan Maskah köyünde canlı kalkan olarak kullanılan 4 yaşlı köylü kurtarıldı. Terör örgütünden kurtarılan Maskah köyünde bir depoda bulunan, elleri bağlanarak çevresine mayın ve el yapımı patlayıcı tuzaklanmış 4 yaşlı köylü, YPG/PKK'nın, Afrin'de sivilleri silah zoruyla kaçırarak canlı kalkan yaptığının kanıtı oldu.
Dünya harp tarihinde nadir görülen nokta atışı

                                    
                                    Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Zeytin Dalı Harekâtını yürüttüğü Afrin’e önceki gece mühimmat ve terörist götüren 30-40 araçlık terör konvoyda en kritik iki aracın ‘Fırtına obüsleri’ ile vurulması, Türk topçusunun hareket halindeki bir hedefi milimetrik ölçme ve hesap yeteneğini ortaya koydu.
Hareket halindeki hedefe başarılı nokta atışına dair güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, “Topun dinamik bir hedefi kilometrelerce uzaktan nokta atışıyla vurması harp tarihinde gerçekten çok nadir görülecek bir şeydir” ifadelerini kullandı.
Dünya harp tarihinde nadir görülen nokta atışı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Zeytin Dalı Harekâtını yürüttüğü Afrin’e önceki gece mühimmat ve terörist götüren 30-40 araçlık terör konvoyda en kritik iki aracın ‘Fırtına obüsleri’ ile vurulması, Türk topçusunun hareket halindeki bir hedefi milimetrik ölçme ve hesap yeteneğini ortaya koydu. Hareket halindeki hedefe başarılı nokta atışına dair güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, “Topun dinamik bir hedefi kilometrelerce uzaktan nokta atışıyla vurması harp tarihinde gerçekten çok nadir görülecek bir şeydir” ifadelerini kullandı.
Fikret Orman, Fenerbahçe'ye tepki gösterdi

                                    
                                    Beşiktaş 2018 yılı 1. Olağan Divan Kurulu Toplantısı Vodafone Park'ta gerçekleştirildi. Divan kurulu toplantısında konuşan başkan Fikret Orman sezon sonunda şampiyonluğa ulaşacaklarını vurgularken; yarın akşam karşılaşacakları Fenerbahçe'ye tepki gösterdi. Kulüp borçları hakkında konuşan Orman, "UEFA mart ayında Fenerbahçe ve Galatasaray iye görüşecek. Niye çağırıyor UEFA? Beşiktaş'ı neden çağırmıyor. Bizim UEFA ile problemimiz olduğunu hiç duydunuz mu? Bizim net borcumuz 1 milyar 710 milyon TL. Geçen yıl futbol yatırımları şirketi kar etti. Herkese açığız. Bana ve arkadaşlarıma çok rahat uyaşabilirsiniz. Beşiktaş ile ilgili fikri olan varsa gelsin bize söylesin. Bütçeyi kontrol etmek için bir departman oluşturmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Fikret Orman, Fenerbahçe'ye tepki gösterdi Beşiktaş 2018 yılı 1. Olağan Divan Kurulu Toplantısı Vodafone Park'ta gerçekleştirildi. Divan kurulu toplantısında konuşan başkan Fikret Orman sezon sonunda şampiyonluğa ulaşacaklarını vurgularken; yarın akşam karşılaşacakları Fenerbahçe'ye tepki gösterdi. Kulüp borçları hakkında konuşan Orman, "UEFA mart ayında Fenerbahçe ve Galatasaray iye görüşecek. Niye çağırıyor UEFA? Beşiktaş'ı neden çağırmıyor. Bizim UEFA ile problemimiz olduğunu hiç duydunuz mu? Bizim net borcumuz 1 milyar 710 milyon TL. Geçen yıl futbol yatırımları şirketi kar etti. Herkese açığız. Bana ve arkadaşlarıma çok rahat uyaşabilirsiniz. Beşiktaş ile ilgili fikri olan varsa gelsin bize söylesin. Bütçeyi kontrol etmek için bir departman oluşturmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Bir dönemin oyuncak devinin 200 mağazası kapanıyor

                                    
                                    Geçtiğimiz sene iflasını açıklayan ünlü oyuncak üreticisi şirketi Toys "R" Us tatil döneminde de istediği satışları yakalayamadı. The Wall Street Journal’ın haberine göre 5 milyar dolar borcu olan şirket geçen ay 182 mağaza kapattıktan sonra ilaveten 200 mağazasında da kepenk indiriyor.
Bir dönemin oyuncak devinin 200 mağazası kapanıyor Geçtiğimiz sene iflasını açıklayan ünlü oyuncak üreticisi şirketi Toys "R" Us tatil döneminde de istediği satışları yakalayamadı. The Wall Street Journal’ın haberine göre 5 milyar dolar borcu olan şirket geçen ay 182 mağaza kapattıktan sonra ilaveten 200 mağazasında da kepenk indiriyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >