10 Haziran 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

10 Haziran 2019 Pazartesi günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 10 Haziran 2019 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Yıldırım-İmamoğlu ortak yayınını İsmail Küçükkaya sunacak

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ortak yayını 16 Haziran Pazar günü İsmail Küçükkaya moderatörlüğünde saat 21.00'da İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde olacak.

A Milli Futbol Takımımız, İzlanda'da skandallarla dolu bir gece yaşadı

A Milli Futbol Takımımız, 11 Haziran Salı akşamı İzlanda ile oynayacağı maç için gittiği başkent Keflavik'te yaklaşık 3 saat pasaport kontrolünde bekletildi. Kendisine gazeteci süsü veren bir İzlanda taraftarı, kaptan Emre Belözoğlu'nun röportaj yaptığı esnada deneyimli oyuncuya tuvalet fırçası uzatarak provoke etti.

Huawei kendi mobil işletim sistemi için Türkiye'de de yatırım yapıyor

Huawei, özellikle son birkaç haftadır HongMeng isimli kendi mobil işletim sistemine yatırım yapmaya devam ediyor. Çinli şirket Türkiye'nin de aralarında bulunduğun birçok farklı ülkede HongMeng OS ismini kayıt altına almış durumda.

Apple yeniden sürücüsüz otomobil projesi yatırımlarına başlıyor

Ocak'ta 200 kişinin işten çıkarılmasının ardından Apple yeniden sürücüsüz otomobil projesi yatırımlarına başlıyor. Drive.ai isimli Amerikan bir şirketi bünyesine katan Apple, bu alanda yeniden faaliyete geçerek çalışmalarını hızlandırıyor.

Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen 'Sıfır Atık Mavi' projesi hayata geçirildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Emine Erdoğan’ın himayesinde uygulanan, Türkiye'nin denizlerini ve su kaynaklarını koruma altına alınması kapsamında hayata geçirilen 'Sıfır Atık Mavi' projesi hayata geçirildi.

Sıfır Bir dizisi gelecek dönem yayınlanacak 6. sezonun ardından final yapmaya hazırlanıyor

Yayın hayatına YouTube'da başlayan Sıfır Bir dizisi gelecek dönem yayınlanacak 6. sezonun ardından final yapmaya hazırlanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >