11 Eylül 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

11 Eylül 2019 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 11 Eylül 2019 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Büyükşehir Belediye Başkanına hitap etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 büyükşehir belediye başkanı toplantısında konuştu. Erdoğan, Türkiye'ye yöneltilen eleştirilere, oluşturulan özgürlük tablosu ile cevap verildiğini söyledi ve İBB'de yaşanan işten çıkarma olaylarına karşı ise "Üzüntüyle takip ediyoruz" dedi.

Apple'ın iPhone 11 serisi, tripofobisi olanları fazlasıyla rahatsız etti

Apple'ın özel bir lansmanla tanıttığı yeni akıllı telefonları, olumlu-olumsuz çok sayıda yorum alırken cihazların kamera tasarımları, ilginç bir hastalıkla özdeşleşmiş durumda. Apple'ın iPhone 11 serisi, sahip olduğu kamera özellikleriyle nadir görülen bir fobi çeşidi olan tripofobisi olanları fazlasıyla rahatsız etti.

iPhone 11'deki U1 yongası veri aktarımını daha hızlı ve sağlıklı hale getiriyor

Apple, çok bahsetmese de yeni iPhone'larda U1 isimli yardımcı bir yonga kullanıyor. Bu yonga temelde diğer Apple ürün ve aksesuarlarıyla birlikte hızlı ve güvenli bağlantı kurmayı sağlıyor.

Çinli bir oluşum, tüm Avrupa dillerinin Çince'den türediğini iddia etti

Dünya Medeniyetleri Araştırma Derneği isimli Çinli bir oluşum, tüm Avrupa dillerinin Çince'den türediğini iddia etti. Derneğin yayımladığı araştırma raporları, İngilizce'nin kendi başına bir dil olmadığını ve Çince'nin bir lehçesi olarak karşımızda olduğunu ifade ediyor.

Arda Turan - Berkay Şahin davası sonuçlandı

Gece kulübünde yaşadıkları kavga sonrası davalık olan futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay Şahin'in yargılandıkları davanın üçüncü duruşması İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme sonucunda, Turan'a kasten yaralama ve ruhsatsız silah suçundan ceza verilirken cinsel taciz suçundan beraat etti.

Vedat Muriqi, EURO 2020 elemelerindeki 2 müsabakada 2 gol, 2 asist kaydetti

Fenerbahçe'nin Kosovalı golcüsü Vedat Muriqi, EURO 2020 elemeleri kapsamında çıktığı Çekya ve İngiltere maçlarına sığdırdığı 2 gol ve 2 asistlik performansıyla parmak ısırtıyor. Yıldız oyuncu, İngiltere'ye 5-3 kaybedilen maçta ortaya koyduğu 1 gol ve 2 asistlik performansıyla 9.0 rating elde ederek maçın en etkili oyuncusu seçildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >