11 Kasım: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

petrol sahası
petrol sahası

ÖSYM yeni yılın sınav takvimini açıkladı... 11 Kasım'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videomuzu izlemeyi unutmayın!

11 Kasım'daki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Michael Schumacher'in iyiye giden sağlık durumundan ÖSYM'nin açıkladığı yeni sınav takvimine kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Volkswagen Beetle elektrikli otomobile dönüşecek

                                    Düşük satış performansı yüzünden üretiminin durdurulması planlanan Volkswagen Beetle, yakında elektrikli otomobil olarak geri dönecek. Arkadan çekişli yeni modele 168 beygirlik tam elektrikli motor güç verecek.Beetle gibi Volkswagen'in MEB platformu üzerinde geliştirdiği bilinen 15 yeni model önümüzdeki birkaç yıl içerisinde peyderpey piyasaya sürülecek. Bunlardan beş tanesi Volkswagen markasıyla, diğerleri ise Audi, Skoda, Seat ve diğer VW markaları altında satılacak.
Volkswagen Beetle elektrikli otomobile dönüşecek Düşük satış performansı yüzünden üretiminin durdurulması planlanan Volkswagen Beetle, yakında elektrikli otomobil olarak geri dönecek. Arkadan çekişli yeni modele 168 beygirlik tam elektrikli motor güç verecek.Beetle gibi Volkswagen'in MEB platformu üzerinde geliştirdiği bilinen 15 yeni model önümüzdeki birkaç yıl içerisinde peyderpey piyasaya sürülecek. Bunlardan beş tanesi Volkswagen markasıyla, diğerleri ise Audi, Skoda, Seat ve diğer VW markaları altında satılacak.
Igor Tudor'dan flaş Arda Turan açıklaması

                                    Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, beIN Sports canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. Igor Tudor Arda Turan transferi hakkında da konuştu. İşte o açıklamalar"Geçen yaz Arda Turan'ın transferi hakkında çok konuştuk ama şu an kulüpte Arda ile ilgili herhangi bir konuşma olmadı. Arda çok büyük bir oyuncu. Duyduğum kadarıyla karakteri de çok düzgün biri. Arda Turan gibi biri gelirse, normal bir oyuncu olarak gelmez. Durumlar biraz karışık olur. Gelmesini isterim, beğendiğim oyuncu. Asamoah'ta işin sonuna gelmiştik. Onlar transfer yapamadıkları için kaldı. Hala gelmesini istiyorum."
Igor Tudor'dan flaş Arda Turan açıklaması Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, beIN Sports canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. Igor Tudor Arda Turan transferi hakkında da konuştu. İşte o açıklamalar"Geçen yaz Arda Turan'ın transferi hakkında çok konuştuk ama şu an kulüpte Arda ile ilgili herhangi bir konuşma olmadı. Arda çok büyük bir oyuncu. Duyduğum kadarıyla karakteri de çok düzgün biri. Arda Turan gibi biri gelirse, normal bir oyuncu olarak gelmez. Durumlar biraz karışık olur. Gelmesini isterim, beğendiğim oyuncu. Asamoah'ta işin sonuna gelmiştik. Onlar transfer yapamadıkları için kaldı. Hala gelmesini istiyorum."
Twitter, "onaylı hesap" sürecini askıya aldı!

                                    Twitter, onaylanmış hesapların herkese açılmasının ardından, standart kullanıcılar için mavi tik hizmetini başlatmıştı. Ancak, son olarak şirketin CEO'su Jack Dorsey, yaptığı açıklamayla birlikte Twitter için onaylı hesap sürecini durduklarını bildirdi. Dorsey'in aktardığı bu bilgi, mavi tik almak isteyen ve onay bekleyen birçok kullanıcıyı üzdü. Onaylı hesaplarda ortaya çıkan bazı sorunlar sebebiyle bu hizmetin bir süre verilmeyeceği de açıklamaya eklendi.
Twitter, "onaylı hesap" sürecini askıya aldı! Twitter, onaylanmış hesapların herkese açılmasının ardından, standart kullanıcılar için mavi tik hizmetini başlatmıştı. Ancak, son olarak şirketin CEO'su Jack Dorsey, yaptığı açıklamayla birlikte Twitter için onaylı hesap sürecini durduklarını bildirdi. Dorsey'in aktardığı bu bilgi, mavi tik almak isteyen ve onay bekleyen birçok kullanıcıyı üzdü. Onaylı hesaplarda ortaya çıkan bazı sorunlar sebebiyle bu hizmetin bir süre verilmeyeceği de açıklamaya eklendi.
iPhone X'teki ekran problemiyle ilgili önemli açıklama 

                                    Kullanıcıların bir haftadır en çok şikayetçi olduğu noktaların başında ise iPhone X'lerdeki "soğuk ekran problemi" geliyor. Zira onuncu yıla özel bu iPhone, soğuk havalarda ekranda çeşitli sorunlar çıkarıyor. Evet; Apple her zaman olduğu gibi konunun farkında ve çözüm üretmek için çalışıyor.The Loop'a yapılan son açıklamaya göre şirket, yakın zamanda sunacağı güncellemeyle bu sorunu ortadan kaldırmaya hazırlanıyor. Yani kullanıcıların endişe etmesine gerek yok; zira bu problemin Apple'ın da açıkladığına göre yazılım güncellemesiyle çözüleceği aşikar.
iPhone X'teki ekran problemiyle ilgili önemli açıklama Kullanıcıların bir haftadır en çok şikayetçi olduğu noktaların başında ise iPhone X'lerdeki "soğuk ekran problemi" geliyor. Zira onuncu yıla özel bu iPhone, soğuk havalarda ekranda çeşitli sorunlar çıkarıyor. Evet; Apple her zaman olduğu gibi konunun farkında ve çözüm üretmek için çalışıyor.The Loop'a yapılan son açıklamaya göre şirket, yakın zamanda sunacağı güncellemeyle bu sorunu ortadan kaldırmaya hazırlanıyor. Yani kullanıcıların endişe etmesine gerek yok; zira bu problemin Apple'ın da açıkladığına göre yazılım güncellemesiyle çözüleceği aşikar.
Instagram'da hashtag takip etmek mümkün olacak

                                    Uygulamaya gelen onlarca farklı güncellemenin ardından Instagram, şimdi de oldukça yenilikçi bir değişiklik ile karşımızda. Instagram kullanıcıları, bundan böyle hashtag’leri tıpkı bir kullanıcıymış gibi takip edebilecek. 

  
Hashtag’lerin kullanıldığı sosyal platformlarda çeşitli bağlantılar hashtag’leri kullanmaya ve denetlemeye yardımcı olurken, TweetDeck ve Hootsuite gibi yardımcı uygulamalar sistemi çok da kolay kontrol etmemizi sağlamıyordu. Instagram, bu eksikliği fark etmiş olacak ki “hashtag takip etme özelliği”ni aktif kılma çalışmalarına başladı. Bu özellik sosyal medya üzerinden reklam kampanyaları yürüten şirketler için de büyük avantaj oluşturacak gibi duruyor.
Instagram'da hashtag takip etmek mümkün olacak Uygulamaya gelen onlarca farklı güncellemenin ardından Instagram, şimdi de oldukça yenilikçi bir değişiklik ile karşımızda. Instagram kullanıcıları, bundan böyle hashtag’leri tıpkı bir kullanıcıymış gibi takip edebilecek. Hashtag’lerin kullanıldığı sosyal platformlarda çeşitli bağlantılar hashtag’leri kullanmaya ve denetlemeye yardımcı olurken, TweetDeck ve Hootsuite gibi yardımcı uygulamalar sistemi çok da kolay kontrol etmemizi sağlamıyordu. Instagram, bu eksikliği fark etmiş olacak ki “hashtag takip etme özelliği”ni aktif kılma çalışmalarına başladı. Bu özellik sosyal medya üzerinden reklam kampanyaları yürüten şirketler için de büyük avantaj oluşturacak gibi duruyor.
Fabri, Beşiktaş'taki favori oyuncularını açıkladı

                                    İspanya'nın saygın spor gazetelerinden Marca'ya konuşan Fabri,
Beşiktaş'ı İspanyollara anlattı. Beşiktaş'ı İspanya'nın devleri ile bir tutan
Fabri, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Dinamo Kiev mağlubiyetinden
"utanç verici" olarak bahsetti. Beşiktaş'ta kendisini huzurlu
hissettiğini dile getiren İspanyol file bekçisi, Beşiktaş'taki favori
isimlerini de açıkladı. İşte o çarpıcı açıklamalar...
Fabri, Beşiktaş'taki favori oyuncularını açıkladı İspanya'nın saygın spor gazetelerinden Marca'ya konuşan Fabri, Beşiktaş'ı İspanyollara anlattı. Beşiktaş'ı İspanya'nın devleri ile bir tutan Fabri, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Dinamo Kiev mağlubiyetinden "utanç verici" olarak bahsetti. Beşiktaş'ta kendisini huzurlu hissettiğini dile getiren İspanyol file bekçisi, Beşiktaş'taki favori isimlerini de açıkladı. İşte o çarpıcı açıklamalar...
ÖSYM yeni yılın sınav takvimini açıkladı

                                    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2017-2018 eğitim döneminin sınav takvimini açıkladı. 

  
ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulan takvime göre, 2018 YKS'nin 1. oturumu (TYT) 23 Haziran'da, 2. oturumu ile Yabancı Dil Oturumu 24 Haziran'da yapılacak. 

  
YKS başvuruları 1 Mart-21 Mart'ta alınacak. YKS için geç başvuru tarihi ise 4 Nisan olarak belirlendi. YKS sonuçları ise 31 Temmuz'da açıklanacak. 2018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 8 Temmuz'da gerçekleştirilecek ve sonuçları 2 Ağustos'ta duyurulacak. 

  
Kamu Personel Seçme Sınavı (2018-KPSS Lisans) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 22 Temmuz'da, 2018-KPSS Lisans Alan Bilgisi 1. gün oturumları 28 Temmuz'da, 2. gün oturumları 29 Temmuz'da yapılacak.
ÖSYM yeni yılın sınav takvimini açıkladı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2017-2018 eğitim döneminin sınav takvimini açıkladı. ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulan takvime göre, 2018 YKS'nin 1. oturumu (TYT) 23 Haziran'da, 2. oturumu ile Yabancı Dil Oturumu 24 Haziran'da yapılacak. YKS başvuruları 1 Mart-21 Mart'ta alınacak. YKS için geç başvuru tarihi ise 4 Nisan olarak belirlendi. YKS sonuçları ise 31 Temmuz'da açıklanacak. 2018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 8 Temmuz'da gerçekleştirilecek ve sonuçları 2 Ağustos'ta duyurulacak. Kamu Personel Seçme Sınavı (2018-KPSS Lisans) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 22 Temmuz'da, 2018-KPSS Lisans Alan Bilgisi 1. gün oturumları 28 Temmuz'da, 2. gün oturumları 29 Temmuz'da yapılacak.
İran ile Irak Kerkük petrolü konusunda anlaştı

                                    Kerkük operasyonu sonrası gözlerin çevrildiği bölgeden petrol sevkiyatı konusunda yeni bir açıklama yapıldı. Bağdat yönetimi, Kerkük'ten İran'a günlük 30 ila 60 bin varil petrol ihracatı yapılması için prensip anlaşmasının yapıldığını açıkladı. 

  
Irak Petrol Bakanı Cebbar Luaybi, Kerkük'ten İran'a günlük 30 ila 60 bin varil petrol ihracatı yapılması için iki ülke arasında prensip anlaşması yapıldığını belirtti. Söz konusu anlaşmanın Irak Petrol Pazarlama Şirketi (SOMO) ve İran tarafıyla Bağdat'ta yapıldığını ifade eden Luaybi, ihraç edilecek petrol oranının boru hattı döşenince artırılacağına da dikkati çekti.
İran ile Irak Kerkük petrolü konusunda anlaştı Kerkük operasyonu sonrası gözlerin çevrildiği bölgeden petrol sevkiyatı konusunda yeni bir açıklama yapıldı. Bağdat yönetimi, Kerkük'ten İran'a günlük 30 ila 60 bin varil petrol ihracatı yapılması için prensip anlaşmasının yapıldığını açıkladı. Irak Petrol Bakanı Cebbar Luaybi, Kerkük'ten İran'a günlük 30 ila 60 bin varil petrol ihracatı yapılması için iki ülke arasında prensip anlaşması yapıldığını belirtti. Söz konusu anlaşmanın Irak Petrol Pazarlama Şirketi (SOMO) ve İran tarafıyla Bağdat'ta yapıldığını ifade eden Luaybi, ihraç edilecek petrol oranının boru hattı döşenince artırılacağına da dikkati çekti.
Binlerce Erzurumlu 'ecdada saygı' yürüyüşüne katıldı

                                    Anadolu'nun önemli bir kalesi konumunda bulunan Erzurum'da, genç, yaşlı ve çocukların da aralarında bulunduğu binlerce kişiyle, 140 yıl önce Osmanlı-Rus Savaşı'nın yaşandığı Aziziye Tabyaları'na saygı yürüyüşü düzenlendi. Binlerce Erzurumlu, ellerinde Türk bayraklarıyla önce Karskapı Şehitliği'ne, ardından da Aziziye Tabyaları'na yürüdü.
Binlerce Erzurumlu 'ecdada saygı' yürüyüşüne katıldı Anadolu'nun önemli bir kalesi konumunda bulunan Erzurum'da, genç, yaşlı ve çocukların da aralarında bulunduğu binlerce kişiyle, 140 yıl önce Osmanlı-Rus Savaşı'nın yaşandığı Aziziye Tabyaları'na saygı yürüyüşü düzenlendi. Binlerce Erzurumlu, ellerinde Türk bayraklarıyla önce Karskapı Şehitliği'ne, ardından da Aziziye Tabyaları'na yürüdü.
Michael Schumacher için umut belirtisi

                                    Formula 1'in eski şampiyonu efsane pilot Michael Schumacher, 2013 yılında Fransız Alpleri'nde geçirdiği kaza sonucu başını çarpmış ve komaya girmişti. O günden beri hayat belirtisi göstermeyen Michael Schumacher'in bir aile dostu Alman medyasına yaptığı açıklamada; efsane pilotun iletişim için bazı sinyaller gönderdiğini açıkladı. Geçirdiği kazadan sonra 45 kiloya kadar düşen ve bitkisel hayata girdiği söylenen Schumacher'in beyninde oluşan kan pıhtıları çok derinde olması nedeniyle uzmanlar tarafından çıkarılamıyor. İsmi açıklanmayan kaynak yaptığı açıklamada, Schumacher'in şartlarında düzelme olduğunu belirtti.
Michael Schumacher için umut belirtisi Formula 1'in eski şampiyonu efsane pilot Michael Schumacher, 2013 yılında Fransız Alpleri'nde geçirdiği kaza sonucu başını çarpmış ve komaya girmişti. O günden beri hayat belirtisi göstermeyen Michael Schumacher'in bir aile dostu Alman medyasına yaptığı açıklamada; efsane pilotun iletişim için bazı sinyaller gönderdiğini açıkladı. Geçirdiği kazadan sonra 45 kiloya kadar düşen ve bitkisel hayata girdiği söylenen Schumacher'in beyninde oluşan kan pıhtıları çok derinde olması nedeniyle uzmanlar tarafından çıkarılamıyor. İsmi açıklanmayan kaynak yaptığı açıklamada, Schumacher'in şartlarında düzelme olduğunu belirtti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >