12 Aralık 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler.
6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler.

12 Aralık 2019 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 12 Aralık 2019 Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Bosna soykırımını inkar eden Peter Handke 'Kosova'da' istenmeyen kişi ilan edildi
Bosna soykırımını inkar eden Peter Handke'nın Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülmesi tüm dünyada yankı buldu. Kosova Dışişleri Bakanı Behgjet Pacolli Handke ile ilgili açıklama yaparak, Avusturyalı yazar Peter Handke, Kosova’da İstenmeyen kişi ilan edildiğini duyurdu. Kosova Nobel törenini boykot eden ülkeler arasında da yer alıyor.
Bosna soykırımını inkar eden Peter Handke 'Kosova'da' istenmeyen kişi ilan edildi Bosna soykırımını inkar eden Peter Handke'nın Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülmesi tüm dünyada yankı buldu. Kosova Dışişleri Bakanı Behgjet Pacolli Handke ile ilgili açıklama yaparak, Avusturyalı yazar Peter Handke, Kosova’da İstenmeyen kişi ilan edildiğini duyurdu. Kosova Nobel törenini boykot eden ülkeler arasında da yer alıyor.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) beklendiği gibi faiz indirimine devam etti. Merkez Bankası, politika faizini yüzde 14'ten yüzde 12'ye indirdi.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) beklendiği gibi faiz indirimine devam etti. Merkez Bankası, politika faizini yüzde 14'ten yüzde 12'ye indirdi.
9 saatten fazla uyumak felç riskini artırabilir
Geceleri 9 saatten fazla uyumanın ve gün içinde 90 dakikadan fazla kestirmenin felç riskini artırabileceği ortaya çıktı.Sonuçları Neurology dergisinde yayımlanan araştırma çerçevesinde Çin'de yaşları ortalama 62 olan 31 bin 750 kişi incelendi.
9 saatten fazla uyumak felç riskini artırabilir Geceleri 9 saatten fazla uyumanın ve gün içinde 90 dakikadan fazla kestirmenin felç riskini artırabileceği ortaya çıktı.Sonuçları Neurology dergisinde yayımlanan araştırma çerçevesinde Çin'de yaşları ortalama 62 olan 31 bin 750 kişi incelendi.
Donald Trump, Greta Thunberg'in 'Yılın Kişisi' seçilmesine tepki gösterdi
ABD Başkanı Donald Trump, 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg'in Time dergisi tarafından 'Yılın Kişisi' seçilmesini eleştirdi. Bunun gülünç olduğunu belirten ABD Başkanı Trump, ''Greta Thunberg önce öfke kontrolü sorunuyla başa çıkmalı, sonra bir arkadaşıyla eski usul güzel bir filme gitmeli. Sakin ol Greta, sakin ol'' dedi. Time dergisinin 'Yılın Kişisi' adayları arasında bu yıl Trump da yer alıyordu.
Donald Trump, Greta Thunberg'in 'Yılın Kişisi' seçilmesine tepki gösterdi ABD Başkanı Donald Trump, 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg'in Time dergisi tarafından 'Yılın Kişisi' seçilmesini eleştirdi. Bunun gülünç olduğunu belirten ABD Başkanı Trump, ''Greta Thunberg önce öfke kontrolü sorunuyla başa çıkmalı, sonra bir arkadaşıyla eski usul güzel bir filme gitmeli. Sakin ol Greta, sakin ol'' dedi. Time dergisinin 'Yılın Kişisi' adayları arasında bu yıl Trump da yer alıyordu.
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak sosyal konutlar için başvuru tarihlerini açıkladı
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal konutlar için başvuru tarihlerini açıkladı. Twitter üzerinden açıklama yapan Albayrak,''Vatandaşlarımızın 20 yıl vade ile kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlayacak proje için başvurular 15 Aralık 2019- 15 Ocak 2020 tarihlerinde alınacak'' dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak sosyal konutlar için başvuru tarihlerini açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal konutlar için başvuru tarihlerini açıkladı. Twitter üzerinden açıklama yapan Albayrak,''Vatandaşlarımızın 20 yıl vade ile kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlayacak proje için başvurular 15 Aralık 2019- 15 Ocak 2020 tarihlerinde alınacak'' dedi.
Netflix'in ikinci Türk dizisi Rise of Empires: Ottoman'ın detayları belli oldu
Netflix'in ikinci Türk dizisi olan ve başrolünde Tuba Büyüküstün'ün yer aldığı Rise of Empires: Ottoman'ın detayları belli oldu. Osmanlı İmparatorluğu'nu farklı bir açıdan ele alacak olan dizi 24 Ocak 2020'de yayınlanacak.
Netflix'in ikinci Türk dizisi Rise of Empires: Ottoman'ın detayları belli oldu Netflix'in ikinci Türk dizisi olan ve başrolünde Tuba Büyüküstün'ün yer aldığı Rise of Empires: Ottoman'ın detayları belli oldu. Osmanlı İmparatorluğu'nu farklı bir açıdan ele alacak olan dizi 24 Ocak 2020'de yayınlanacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >