120 saatlik süre başladı: Harekat bölgesinde sessizlik hakim

Harekata ara verilmesiyle Tel Abyad ile Rasulayn ilçelerinde sessizlik hakim oldu
Harekata ara verilmesiyle Tel Abyad ile Rasulayn ilçelerinde sessizlik hakim oldu

Türkiye-ABD arasında yapılan Suriye anlaşması gereği 120 saatlik bir süre için Barış Pınarı Harekatı'na ara verildi. Bu zaman diliminde terör örgütü YPG/PKK, 32 kilometre geriye çekilecek. Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Tel Abyad ile Ceylanpınar’ın karşısındaki Rasulayn ilçelerinde sessizlik hakim oldu. Sınır hattında güvenlik güçlerinin teyakkuz hali ise sürüyor.

ABD Başkan Yardımcısı Pence ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesinde çıkan 13 maddelik anlaşmaya göre, Türkiye 120 saatlik bir süre için operasyona ara verecek ve bu zaman diliminde terör örgütü YPG, yaklaşık 32 kilometre geriye çekilecek. YPG'ye verilen sürenin başlamasıyla birlikte bölgede kısa süreliğine ateşkes sağlandı. Bölgeden gelen son bilgilerde sessizliğin hakim olduğu aktarıldı.

Harekata 120 saatlik ara verildi

Türkiye'nin başarıyla sürdürdüğü Barış Pınarı Harekatı ile ilgili, dün ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, beraberindeki heyetle Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer yetkililer ile yapılan toplantıların ardından harekata 120 saatlik ara verilmesi ve bu süreçte teröristlerin tahkimatlarını tahrip ederek, 32 kilometre geriye çekilmesi kararlaştırıldı. Alınan bu kararın ardından sabah saatlerinden itibaren Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad ile Ceylanpınar'ın karşısındaki Rasulayn'da sessizliğin hakim olduğu görüldü.

Sınır hattında teyakkuz sürüyor
Sınır hattında teyakkuz sürüyor

Terör örgütüne ait silah deposu bulundu

  • Öte yandan dün geceye kadar çatışmaların sürdüğü Ceylanpınar'ın karşısındaki Rasulayn'da TSK ve SMO askerlerinin yaptığı aramalarda teröristlerin büyük bir silah deposu bulundu. Resulayn'ın güneyinde TSK ve SMO askerlerince yürütülen operasyon kapsamında ilçenin güneyinde kalan M4 karayolundaki Aliye silolarında da teröristlere ait cephanelik ele geçirildi. Titizlikle yürütülen operasyonlarda ayrıca PKK/YPG terör örgütünce teknolojiyle donatılmış gözlemevi olarak kullanılan bir binaya da ulaşıldı. Çok sayıda ekranın bulunduğu gözlem odasında Resulyan bölgesinde yürütülen operasyonların teröristler tarafından 24 saat canlı yayınlarla izlendiği belirtildi.

Sınır hattında teyakkuz hali sürüyor

Sessizliğin hakim olduğu sınır hattında güvenlik güçlerinin teyakkuz hali ise sürüyor. Zırhlı araçlarla önlemlerin alındığı sınır hattına askeri sevkiyat da devam ediyor. Teröristlere göz açtırmayan güvenlik güçleri, her türlü saldırı girişimine karşı da eli tetikte görev yapıyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >