14 fotoğrafla haftaya yolculuk

Yetimlere yardım elini uzatan hayırseverle, İHH Ankara'nın programında buluştu. Objektife ise balonlarla oynayan bu minik takıldı.
Yetimlere yardım elini uzatan hayırseverle, İHH Ankara'nın programında buluştu. Objektife ise balonlarla oynayan bu minik takıldı.

Kapadokya'dan Muş'a, Malatya'nın turizm merkezi Darende'den Domaniç'e bu haftaya damgasını vuran 14 fotoğrafı birlikte hatırlayalım.

Bu hafta, Türkiye ve dünyanın birçok yerinde büyük emekler harcanarak fotoğrafçıların objektifine takılan 14 muazzam fotoğrafla yolculuğa çıkıyoruz.

Haydi başlayalım...

Zorlu yolculuk

                                    
                                    Muş'a 46 kilometre uzaklığındaki 96 haneli Yukarı Yongalı köyündeki besiciler, yüksek kesimlerde bulunan ağıllardaki küçükbaş hayvanlarını sürüler halinde yerleşim yerine ulaştırıyor. Kar kalınlığının bazı bölgelerde bir metreyi bulduğu alanlardan indirilen koyun sürüleri, beyaz örtü üstünde görülmeye değer bir görsellik sunuyor. 7 kilometre uzaklıktaki ağıldan yaklaşık 3 saatte yerleşim yerine ulaşan besiciler, zorlu yolculuk esnasında olası kurt saldırılarına karşı da tedbiri elden bırakmıyor. Besiciler ve beraberindeki çobanlar, sürüye eşlik eden sadık köpekleri ve av tüfekleriyle kurtlara karşı önlem alıyor.
Zorlu yolculuk Muş'a 46 kilometre uzaklığındaki 96 haneli Yukarı Yongalı köyündeki besiciler, yüksek kesimlerde bulunan ağıllardaki küçükbaş hayvanlarını sürüler halinde yerleşim yerine ulaştırıyor. Kar kalınlığının bazı bölgelerde bir metreyi bulduğu alanlardan indirilen koyun sürüleri, beyaz örtü üstünde görülmeye değer bir görsellik sunuyor. 7 kilometre uzaklıktaki ağıldan yaklaşık 3 saatte yerleşim yerine ulaşan besiciler, zorlu yolculuk esnasında olası kurt saldırılarına karşı da tedbiri elden bırakmıyor. Besiciler ve beraberindeki çobanlar, sürüye eşlik eden sadık köpekleri ve av tüfekleriyle kurtlara karşı önlem alıyor.
Doğa ve inanç turizminin alternatif rotası: Darende

                                    
                                    Anadolu'nun inanç ve doğa turizmi merkezlerinden Malatya'nın Darende ilçesi, tarihi ve doğal güzellikleriyle, yılın stresini atmak isteyenler için alternatif tatil rotası sunuyor. Sarp kayalıklara sahip Tohma Kanyonu ortasından geçen Tohma Çayı ve ağaçların her mevsim oluşturduğu renk cümbüşü, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Jeolojik dönemlerdeki kırılmalarla oluşan, sarp kayalıklar arasından akan suyu taşıyan Tohma Kanyonu, yılın stresini atmak isteyenler için alternatif bir rota oluşturuyor.
Doğa ve inanç turizminin alternatif rotası: Darende Anadolu'nun inanç ve doğa turizmi merkezlerinden Malatya'nın Darende ilçesi, tarihi ve doğal güzellikleriyle, yılın stresini atmak isteyenler için alternatif tatil rotası sunuyor. Sarp kayalıklara sahip Tohma Kanyonu ortasından geçen Tohma Çayı ve ağaçların her mevsim oluşturduğu renk cümbüşü, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Jeolojik dönemlerdeki kırılmalarla oluşan, sarp kayalıklar arasından akan suyu taşıyan Tohma Kanyonu, yılın stresini atmak isteyenler için alternatif bir rota oluşturuyor.
"Sevgiyle" hayata tutunuyor

                                    
                                    Nesli tükenme tehlikesi altında olan, tüylerinin uzunluğu ve parlaklığıyla dikkati çeken Ankara kedisi, "Ankara Kedisini Koruma, Yaşatma ve Tanıtma Merkezi"nde koruma altında tutuluyor ve eşleştirmeler sonrasında sahiplendiriliyor. Uzun ve parlak tüyleri, farklı gözleri ile Türkiye'nin önemli ulusal hazinelerinden olan Ankara kedisinin yaşatılması için Pursaklar Belediyesince 2017 yılı ekim ayında açılan Ankara Kedisi Koruma Yaşatma ve Tanıtma Merkezi'nde koruma altında tutulan kediler, eşleştirmeler sonrasında sahiplendiriliyor.
"Sevgiyle" hayata tutunuyor Nesli tükenme tehlikesi altında olan, tüylerinin uzunluğu ve parlaklığıyla dikkati çeken Ankara kedisi, "Ankara Kedisini Koruma, Yaşatma ve Tanıtma Merkezi"nde koruma altında tutuluyor ve eşleştirmeler sonrasında sahiplendiriliyor. Uzun ve parlak tüyleri, farklı gözleri ile Türkiye'nin önemli ulusal hazinelerinden olan Ankara kedisinin yaşatılması için Pursaklar Belediyesince 2017 yılı ekim ayında açılan Ankara Kedisi Koruma Yaşatma ve Tanıtma Merkezi'nde koruma altında tutulan kediler, eşleştirmeler sonrasında sahiplendiriliyor.
Fotoğrafçıların rotası: Domaniç dağları

                                    
                                    Kütahya'da kar yağışının ardından kartpostallık görüntüler oluşan Domaniç dağlarına fotoğrafçılar akın etti. Kütahya ile Bursa sınırlarında yer alan Domaniç dağları, kar yağışının ardından beyaza bürünürken, fotoğraf tutkunları ve doğaseverlerin ilgi odağı oldu.
Fotoğrafçıların rotası: Domaniç dağları Kütahya'da kar yağışının ardından kartpostallık görüntüler oluşan Domaniç dağlarına fotoğrafçılar akın etti. Kütahya ile Bursa sınırlarında yer alan Domaniç dağları, kar yağışının ardından beyaza bürünürken, fotoğraf tutkunları ve doğaseverlerin ilgi odağı oldu.
Motosikletle "aile boyu" yolculuk

                                    
                                    Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde anne, baba ve biri bebek dört çocuktan oluşan altı kişilik ailenin, motosikletle yaptığı tehlikeli yolculuk dikkati çekti.
Motosikletle "aile boyu" yolculuk Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde anne, baba ve biri bebek dört çocuktan oluşan altı kişilik ailenin, motosikletle yaptığı tehlikeli yolculuk dikkati çekti.
Mimari şifre ve simgeleriyle dikkati çeken cami

                                    
                                    Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Kampüsü'nde 21 Eylül'de hizmete açılan "BTSO Camisi", modern mimarisi, şifreleri, simgeleri ve kültürel esintileriyle dikkati çekiyor. Namaz kılınan zemin kısmı, üst katta oluşturulan cami, Cumhurbaşkanlığı forsunda ve bakanlıkların logolarında da ön plana çıkan 16 devleti simgeleyen mimarı tasarımla dikkati çekiyor. Direk ve kolonların kullanılmayan, 16 Türk devletini temsilen 16 köşeli olarak tasarlanan caminin aydınlatmasında, Allah'ın 99 ismiyle anlamlandırılan 99 led ampul bulunuyor. ( Ali Atmaca - Anadolu Ajansı )
Mimari şifre ve simgeleriyle dikkati çeken cami Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Kampüsü'nde 21 Eylül'de hizmete açılan "BTSO Camisi", modern mimarisi, şifreleri, simgeleri ve kültürel esintileriyle dikkati çekiyor. Namaz kılınan zemin kısmı, üst katta oluşturulan cami, Cumhurbaşkanlığı forsunda ve bakanlıkların logolarında da ön plana çıkan 16 devleti simgeleyen mimarı tasarımla dikkati çekiyor. Direk ve kolonların kullanılmayan, 16 Türk devletini temsilen 16 köşeli olarak tasarlanan caminin aydınlatmasında, Allah'ın 99 ismiyle anlamlandırılan 99 led ampul bulunuyor. ( Ali Atmaca - Anadolu Ajansı )
Sarı yelekliler Hollanda'da 

                                    
                                    Hollanda'da "sarı yelekliler"in protesto gösterisinde 5 kişi gözaltına alındı. Sarı yelekliler, sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine bu kez Hollanda Parlamentosu önünde toplandı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı gösteride, sarı yelekliler, Parlamento'dan şehir merkezine yürüdü. Genellikle aşırı sağcı grupların yer aldığı gösteride polis ile sarı yelekliler arasında arbede yaşandı.
Sarı yelekliler Hollanda'da Hollanda'da "sarı yelekliler"in protesto gösterisinde 5 kişi gözaltına alındı. Sarı yelekliler, sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine bu kez Hollanda Parlamentosu önünde toplandı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı gösteride, sarı yelekliler, Parlamento'dan şehir merkezine yürüdü. Genellikle aşırı sağcı grupların yer aldığı gösteride polis ile sarı yelekliler arasında arbede yaşandı.
Kışın ayrı güzel: Kapadokya

                                    
                                    Türkiye'nin gözde turizm merkezi Kapadokya bölgesi, misafirlerine bir günde hem peribacalarıyla kaplı yörede balon turuna çıkma hem Erciyes Dağı'nda kayak yapma hem de Kozaklı'da kaplıca keyfi çıkarma fırsatı sunuyor. Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi Kapadokya bölgesi, yarıyıl tatilini balon turu ile kayak ve kaplıca keyfini aynı gün yaşamak isteyenleri bekliyor. Bölgede, tatilciler, sıcak hava balonu turlarına katılarak doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadiler ve peribacalarının otantik atmosferini gökyüzünden kuş bakışı izleme fırsatı buluyor.
Kışın ayrı güzel: Kapadokya Türkiye'nin gözde turizm merkezi Kapadokya bölgesi, misafirlerine bir günde hem peribacalarıyla kaplı yörede balon turuna çıkma hem Erciyes Dağı'nda kayak yapma hem de Kozaklı'da kaplıca keyfi çıkarma fırsatı sunuyor. Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi Kapadokya bölgesi, yarıyıl tatilini balon turu ile kayak ve kaplıca keyfini aynı gün yaşamak isteyenleri bekliyor. Bölgede, tatilciler, sıcak hava balonu turlarına katılarak doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadiler ve peribacalarının otantik atmosferini gökyüzünden kuş bakışı izleme fırsatı buluyor.
Kış ortasında açık su yüzme yarışı

                                    
                                    Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) onaylı Türkiye'nin ilk Kış Kupası Açık Su Yüzme Yarışları, İzmir'in Menderes ilçesinde yapıldı. 2018 Marathon Masters Kış Kupası Açık Su Yüzme Yarışları'na 19'u kadın 100 sporcu katıldı.
Kış ortasında açık su yüzme yarışı Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) onaylı Türkiye'nin ilk Kış Kupası Açık Su Yüzme Yarışları, İzmir'in Menderes ilçesinde yapıldı. 2018 Marathon Masters Kış Kupası Açık Su Yüzme Yarışları'na 19'u kadın 100 sporcu katıldı.
Kışın da gözde: Düden Şelalesi

                                    
                                    Dünyanın önemli doğal güzellikleri arasında yer alan ve her yıl 400 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Düden Şelalesi, renk cümbüşü ve gürül gürül akan suyuyla kışın da turistlerin gözdesi. Antalya kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali'nden alan şelaleyi, Çin'den Japonya'ya, Filistin'den Rusya'ya, Amerika'dan Almanya'ya farklı ülkelerden binlerce turist ziyaret ediyor. Yazın serinlemek, doğayla baş başa kalmak için çok tercih edilen Düden Şelalesi, kışın da misafirlerini ağırlıyor. Kırmızı, turuncu, yeşil, sarı, kahverengi renklerinin cümbüş oluşturduğu şelalede, ziyaretçiler bol bol fotoğraf çektiriyor.
Kışın da gözde: Düden Şelalesi Dünyanın önemli doğal güzellikleri arasında yer alan ve her yıl 400 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Düden Şelalesi, renk cümbüşü ve gürül gürül akan suyuyla kışın da turistlerin gözdesi. Antalya kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali'nden alan şelaleyi, Çin'den Japonya'ya, Filistin'den Rusya'ya, Amerika'dan Almanya'ya farklı ülkelerden binlerce turist ziyaret ediyor. Yazın serinlemek, doğayla baş başa kalmak için çok tercih edilen Düden Şelalesi, kışın da misafirlerini ağırlıyor. Kırmızı, turuncu, yeşil, sarı, kahverengi renklerinin cümbüş oluşturduğu şelalede, ziyaretçiler bol bol fotoğraf çektiriyor.
Pırasa tarlaları

                                    
                                    Kışlık sebze üretiminde ülkenin önde gelen merkezleri arasında yer alan İzmir'in Torbalı ilçesinde 5 bin dekar ekili alanda pırasa hasadı başladı. Soğuk ve yağış nedeniyle güçlükle toplanan pırasalar iç pazarın yanı sıra Almanya, Hollanda, İsveç, İsviçre, Polonya ve Bulgaristan'a ihraç ediliyor. Günün erken saatlerinde tarlaya giren aralarında kadınların da bulunduğu işçiler, tarladan sökerek temizledikleri pırasayı yaklaşık 20 kiloluk balyalar halinde paketleyerek araçlara yüklüyor.
Pırasa tarlaları Kışlık sebze üretiminde ülkenin önde gelen merkezleri arasında yer alan İzmir'in Torbalı ilçesinde 5 bin dekar ekili alanda pırasa hasadı başladı. Soğuk ve yağış nedeniyle güçlükle toplanan pırasalar iç pazarın yanı sıra Almanya, Hollanda, İsveç, İsviçre, Polonya ve Bulgaristan'a ihraç ediliyor. Günün erken saatlerinde tarlaya giren aralarında kadınların da bulunduğu işçiler, tarladan sökerek temizledikleri pırasayı yaklaşık 20 kiloluk balyalar halinde paketleyerek araçlara yüklüyor.
Martıların balık kapma mücadelesi

                                    
                                    Süleymanpaşa'da sahile akın eden martıların balık kapma mücadelesi renkli görüntüler oluşturdu.
Martıların balık kapma mücadelesi Süleymanpaşa'da sahile akın eden martıların balık kapma mücadelesi renkli görüntüler oluşturdu.
Hakkari'de bayrak nöbeti

                                    
                                    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni yıla "merhaba" dediği Yüksekova ilçesindeki 2 bin 970 metre rakımlı Evliya Tepe Üs Bölgesi'nde nöbet kulübelerini gezerek, güvenlik güçlerine moral verdi. Bakan Soylu üs bölgesindeyken güvenlik güçleri de nöbet faaliyetlerine devam etti.
Hakkari'de bayrak nöbeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni yıla "merhaba" dediği Yüksekova ilçesindeki 2 bin 970 metre rakımlı Evliya Tepe Üs Bölgesi'nde nöbet kulübelerini gezerek, güvenlik güçlerine moral verdi. Bakan Soylu üs bölgesindeyken güvenlik güçleri de nöbet faaliyetlerine devam etti.
Afyonkarahisar'da sis

                                    
                                    Afyonkarahisar'a adını veren tarihi "Karahisar Kalesi" kentte etkili olan sisle çok özel görüntüler oluşturdu.
Afyonkarahisar'da sis Afyonkarahisar'a adını veren tarihi "Karahisar Kalesi" kentte etkili olan sisle çok özel görüntüler oluşturdu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >