14 Kasım 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

14 Kasım 2019 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 14 Kasım 2019 Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

İzlanda ile berabere kalan A Milli Takım, EURO 2020'ye katılmayı garantiledi

İstanbul'da İzlanda'yla 0-0 berabere kalan A Milli Takımımız, önümüzdeki yıl yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2020'ye katılmayı garantiledi. Şampiyona'nın 60. yıl dönümünde 12 ülkede organize edilecek 24 takımlı turnuvanın yarı final ve final maçları Londra'da oynanacak.

Dört gündür tampon bölgede bekleyen DEAŞ'lı terörist ABD'ye gönderilecek

Türkiye tarafından sınır dışı edilen DEAŞ'lı terörist, Yunanistan tarafından kabul edilmeyince Türkiye ile Yunanistan arasındaki tampon bölgede kalmıştı. Dört gündür tampon bölgede kalan ve ne olacağı belli olmayan terörist hakknında karar verildi. İçişleri Bakanlığı tarafından, Türkiye ile Yunanistan arasındaki tampon bölgede kalan ve Yunanistan tarafından kabul edilmeyen DEAŞ'lı teröristin ABD'ye gönderileceği açıklandı.

Türkiye ve Rusya'nın ortak altıncı kara devriyesi tamamlandı

Milli Savunma Bakanlığı Türkiye ile Rusya'nın ortak yürüttüğü kara devriyelerinden altıncısının tamamlandığını duyurdu. Ortak altıncı kara devriyesi İHA'ların iştirakiyle Fırat'ın doğusundaki Derbesiye bölgesinde yürütülmüştü.

Motorola katlanabilir telefonu Razr'ı duyurdu

Samsung ve Huawei'nin ardından daha temkinli davranan Motorola da katlanabilir telefonu yeni Razr'ı duyurdu. Klasikleşen Razr markasına atıfta bulunarak katlanabilir modeli geliştiren Motorola, rakiplerin önüne geçebilecek incelikler barındırıyor.

Afrika Medya Temsilcileri Eğitim Programı katılan isimler GZT'ye konuk oldu

Afrika Medya Temsilcileri Eğitim Programı, Afrika’dan çok sayıda medya profesyonelini Türkiye’de bir araya getirdi. 'Afrika Medya Temsilcileri Eğitim Programı' kapsamında Türkiye'ye gelen gazetecilere GZT de ulaştı. Onlar için özel anahtar kelimeler hazırladık, cevaplarını aldık. Donald Trump'tan baklavaya; ırkçılıktan islamofobiye kadar birçok konuyu değerlendirdik.

40+1'in bu haftaki konuğu ödüllü mimar Bünyamin Atan olacak

Mimarlık alanında görülmeyen detayları gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen 40+1 konuşmaları kısa bir aranın ardından geçtiğimiz hafta Mimar Zeynep Melek Bulut'u konuk olarak ağırlamıştı. Tasarımlar, mimari konseptler ve başarı hikayelerinin ilk ağızdan gençlerle buluşturulduğu 40+1 konuşmalarının bu haftaki konuğu ise genç ve başarılı mimar Bünyamin Atan oluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >