15 Ağustos 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler

15 Ağustos 2019 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 15 Ağustos 2019 Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'Güvenli Bölge'de Trump'ın 20 mil sözü olduğunu söyledi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD ile güvenli bölge mutabakatına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Trump'ın 20 mil sözü olduğunu ve YPG'nin çıkarılması gerektiğinin altını çizdi. Bakan Çavuşoğlu ABD ile güvenli bölge mutabakatına ilişkin, "Henüz detaylandırılması gereken birçok konu var." dedi.

Yeni Zelanda'da katliam yapan terörist, ırkçı arkadaşlarına 9 mektup sızdırdı

Yeni Zelanda'da katliam yapan terörist, faaliyetlerine tutulduğu hapishaneden devam ediyor. Irkçı terörist Tarrant, 'yol arkadaşlarım' dediği kişilere hapishaneden tam 9 mektup gönderdi.

En üst düzey güvenlikli elektrikli otomobiller arasında Audi E-Tron zirveye çıktı

Audi E-Tron, Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) tarafından test edilen otomobiller arasında zirveye çıktı. Yani şu anda en güvenli elektrikli otomobil Audi E-Tron.

Süper Kupa maçında sahaya giren YouTuber Ali Abdülselam Yılmaz serbest bırakıldı

Süper Kupa maçında sahaya giren YouTuber Ali Abdülselam Yılmaz ve arkadaşları gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmişti. İfadeleri alınan Abdülselam Yılmaz ve arkadaşlarının serbest bırakıldığı belirtildi.

MHK, Süper Lig'de kadın hakemlerin görev alması için çalışmalara başladı

UEFA Süper Kupa maçının ardından gündeme gelen kadın hakemlerin Türk futbolunda da görevlendirileceği duyuruldu. Merkez Hakem Kurulu(MHK), Türkiye erkek futbol liglerine kadın hakemler kazandırmak için çalışmalara başladı.

Hashtag işaretini ilk kez Bizanslıların kullandığı ortaya çıktı

Yalova’nın Altınova ilçesinde bulunan Çobankale’de yapılan arkeolojik kazılarda Hashtag işaretine rastlandı. Günümüzde sosyal medyanın bir simgesi haline gelen bu işareti ilk kez Bizanslıların kullandığı ortaya çıktı. Mimar Sinan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Şeçkin yaptığı açıklamada,''Bu eseri Çobankale’de bulduk. Geç dönem Bizans seramiği'' ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >