15 Eylül 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

15 Eylül 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 15 Eylül 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Genelkurmay Başkanı Güler ABD'li mevkidaşı ile görüştü
Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, ABD'li mevkidaşı Joseph Dunford ile görüştü. Görüşmenin gündeminde Suriye'de oluşturulacak Güvenli Bölge vardı.
Genelkurmay Başkanı Güler ABD'li mevkidaşı ile görüştü Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, ABD'li mevkidaşı Joseph Dunford ile görüştü. Görüşmenin gündeminde Suriye'de oluşturulacak Güvenli Bölge vardı.
Fatma Girik hastaneye yatırıldı
Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik, hastaneye yatırıldı. Yürüme güçlüğü çeken oyuncunun 4 hafta hastanede kalarak tedavi göreceği belirtildi. Girik, geçen şubat ayında da beyin ameliyatı olmuştu.
Fatma Girik hastaneye yatırıldı Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik, hastaneye yatırıldı. Yürüme güçlüğü çeken oyuncunun 4 hafta hastanede kalarak tedavi göreceği belirtildi. Girik, geçen şubat ayında da beyin ameliyatı olmuştu.
'Serpme kahvaltı' israfının yıllık bilançosu 100 milyar lirayı buldu
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA), Türkiye'nin gıda israfı tablosunu açıkladı. Buna göre, son dönemde yaygınlaşan serpme kahvaltılar, yıllık 100 milyar liralık israfa neden oluyor. Ayrıca bu israf 12 milyon ton yemeğe denk geliyor.
'Serpme kahvaltı' israfının yıllık bilançosu 100 milyar lirayı buldu Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA), Türkiye'nin gıda israfı tablosunu açıkladı. Buna göre, son dönemde yaygınlaşan serpme kahvaltılar, yıllık 100 milyar liralık israfa neden oluyor. Ayrıca bu israf 12 milyon ton yemeğe denk geliyor.
Suudi Arabistan'da petrol üretimi geçici olarak durduruldu
Suudi Arabistan, petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait 2 tesise silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) saldırı düzenlendiğini, saldırı sonrası çıkan yangınların kontrol altına alındığını duyurmuştu. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman, saldırı nedeniyle petrol üretiminin geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.
Suudi Arabistan'da petrol üretimi geçici olarak durduruldu Suudi Arabistan, petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait 2 tesise silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) saldırı düzenlendiğini, saldırı sonrası çıkan yangınların kontrol altına alındığını duyurmuştu. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman, saldırı nedeniyle petrol üretiminin geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.
Kraliçe olmaya dair umudunu kaybeden Meghan Markle 'modaya el attı'
Meghan Markle, Prens Harry ile evlendikten sonra oyunculuğu bırakarak İngiltere'ye yerleşti.  Kraliyetin resmi görevlerinde Cambridge Düşesi Kate Middelton kadar yer alamayan Meghan, modaya yöneldi. Düşes, kadınlar yararına çalışan bir vakıf için kıyafet hazırlayıp satışa sundu.
Kraliçe olmaya dair umudunu kaybeden Meghan Markle 'modaya el attı' Meghan Markle, Prens Harry ile evlendikten sonra oyunculuğu bırakarak İngiltere'ye yerleşti. Kraliyetin resmi görevlerinde Cambridge Düşesi Kate Middelton kadar yer alamayan Meghan, modaya yöneldi. Düşes, kadınlar yararına çalışan bir vakıf için kıyafet hazırlayıp satışa sundu.
Trump: Bin Ladin'in oğlu öldürüldü
ABD Başkanı Donald Trump, Usame bin Ladin'in oğlu Hamza bin Ladin'in operasyonla öldürüldüğünü açıkladı.
Trump: Bin Ladin'in oğlu öldürüldü ABD Başkanı Donald Trump, Usame bin Ladin'in oğlu Hamza bin Ladin'in operasyonla öldürüldüğünü açıkladı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >