15 Mayıs 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'de ve dünyada öne çıkan gelişmeler.
Türkiye'de ve dünyada öne çıkan gelişmeler.

'15 Mayıs 2019 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 15 Mayıs 2019 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

ABD Irak'tan 'acil durumlarda' çekilme emri verdi

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre kritik durumlarda görevli kişiler dışındaki bütün personeller Irak'tan ayrılacak. ABD ayrıca Irak Büyükelçiliği ve Erbil Konsolosluğu'ndaki vize işlemlerini geçici bir süre için askıya aldı.

Black Mirror'un 5. sezon fragmanı yayınlandı

Netflix'te yayınlanan Black Mirror'un 5. sezonu sadece 3 bölümden oluşacak. Bu sezon kadroda Miley Cyrus gibi güçlü isimleri göreceğiz. Dünyaca ünlü yıldızın diziye dahil olması şimdiden heyecan yarattı. 5 Haziran'da seyirci ile buluşmaya hazırlanan dizinin fragmanı da çıktı.

San Francisco'da polisin yüz tanıma teknolojisini kullanması yasaklandı

San Francisco'da devlet kurumlarında polis tarafından aktif olarak kullanılan yüz tanıma sistemleri oylamayla yasaklandı. Yasaklamanın en önemli sebebi yüz tanıma sistemlerinin beyaz olmayan kişilerde yanılıyor olması.

Osman Gazi dizisinin kadrosu kuruluyor

Diriliş Ertuğrul dizisi bu sene son sezonu ekrana geliyor. Osman Gazi serisiyle devam edecek olan dizinin Osman Gazi'si Burak Özçivit olurken dizinin geri kalan kadrosu da netleşmeye başladı. Denizli’de güvenlik görevlisi olarak çalışan Ramazan Keçelioğlu, dizide Osman Gazi’nin alplerinden Çağan Alp karakterini canlandıracak.

Okullara yeni tatil düzenlemesi

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 13 haftalık yaz tatilinin iki haftasının nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak planlandığını belirtti. Bakan Selçuk ilk tatilin 18-22 Kasım 2019'da ikinci ara tatilin ise 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında verileceğini açıkladı.

TürkAkım'da ilk doğalgaz sevkiyatı Aralık'ta

Rus enerji şirketi Gazprom'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oleg Aksyutin, TürkAkım ile doğal gaz seviyatını 31 Aralık başlamasını beklediklerini söyledi. Türk Akımı projesi ile Rusya’da çıkan doğalgaz Karadeniz’den geçerek önce Türkiye’ye, buradan Avrupa’ya ulaşacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >