16 Ekim 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

16 Ekim 2019 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 16 Ekim 2019 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Barış Pınarı Harekatı'nın 8. gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 637'ye yükseldi

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda terör örgütü YPG/PKK DAEŞ'e yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı 8. gününde de devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 637'ye yükseldiği belirtildi. Ayrıca bin kilometrekarelik alanın da temizlendiği açıklandı.

ABD'de Demokrat Parti aday adayları canlı yayında kozlarını paylaştı

ABD’de 2020’de yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı olmak için yarışan 12 isim CNN ve New York Times gazetesinin ortak tartışma programı için kürsüye çıktı.

Merkez Bankası, kredi kartından alınan komisyona sınırlama getirdi

Merkez Bankası, bankaların, kredi kartı ile yapılan alışverişlerde üye iş yerlerinden alabileceği komisyon oranını yüzde 1,6 ile sınırladı. Karar, 1 Kasım 2019'dan itibaren geçerli olacak.

Tesla'nın yeni pickup'ı gelecekten gelen zırhlı araç gibi görünecek

Tesla, Kasım ayında tamamen elektrikli olacak bir pickup üzerinde çalışmaya başladığını duyurmuştu. Duyurunun ardından çeşitli hesaplar yeni model 'Cybertruck'ın tasarımlarına dair videolar yayınladı. Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Twitter’dan yaptığı açıklama ile internette dolaşan tasarımların hiçbirinin Cybertruck’a benzemediğini ve Tesla’nın pickup'ının gelecekten gelen zırhlı bir araç gibi görüneceğini söyledi.

OpenAI'nin yapay zekası tek elle rubik küpü nasıl çözeceğini öğrendi

Kâr amacı gütmeyen yapay zekâ araştırma şirketi OpenAI, Dactyl isimli robotu tek elde rubik küpü birkaç dakikada çözebilecek şekilde eğitti. OpenAI, bu çalışmaları aslında donanımların becerisini artırmak için yapıyor. Yani ilerleyen dönemlerde robotların 'gerçek işlerde' kullanılması adına bu adımların atılması gerektiğini savunuyor.

Ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu, 'Barış Pınarı' harekatına 'işgal' diyenleri eleştirdi

Kim Milyoner Olmak İster'in başarılı sunucusu ve oyuncu Kenan İmirzalıoğlu, Mehmetçiğe destek mesajı yolladı. 'Barış Pınarı' harekatına 'işgal' diyenleri eleştiren İmirzalıoğlu, "İşgalci diyenler kendilerinden biliyor işi" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >