16 Haziran 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan gelişmeler

16 Haziran 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 16 Haziran 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Türkiye'nin beklediği 'ortak yayın' sona erdi

23 Haziran'da tekrarlanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bu akşam ortak yayınla karşı karşıya gelecek olan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun tüm kanallara açık ortak yayını Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleşti.

Kargo drone'ları harekete geçti: 'Paketler daha uzağa, daha hızlı gidecek'

Dünya devi şirketlerin her geçen gün daha büyük yatırımlarla sarıldığı kargo drone'ları, gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Yüzlerce kilogramlık yükleri taşımak üzere geliştirilen kargo drone'ları bu yükleri taşıdıkları mesafelerle de herhangi bir uçaktan yahut güçlü bir kara-kargo aracından daha az yetenekli değil.

Trump Londra Belediye Başkanı Khan'ı neden hedef alıyor?

ABD Başkanı Donald Trump, Londra'da 24 saat içinde, toplam üç kişinin öldüğü ve üç kişinin de yaralandığı saldırılar sonrası Müslüman Belediye Başkanı Sadiq Khan'ı Twitter hesabı üzerinden hedef alarak, Khan'ı "ulusal bir utanç" olarak niteledi ve İngiltere'nin başkentini mahvettiğini savundu.

Hong Kong'ta protestocular istediğini aldı mı?

Hong Kong lideri Carrie Lam, 'suçluların Çin'e iadesini kolaylaştıracak' yasa tasarısının süresiz olarak askıya alındığını açıkladı. Ülkede yarın da geniş çaplı protesto gösterileri planlanıyor.Hong Kong'da Çin Halk Cumhuriyeti aleyhine faaliyet gösterdiğinden kuşkulanılan kişilerin Çin makamlarına teslim edilmesini kolaylaştıran yasa tasarısı büyük tepkiye neden olmuş, yüzbinlerce kişi sokaklara akın etmişti.

Yeni Zelanda’da 7,4 büyüklüğünde deprem

Yeni Zelanda’nın Kermadec Adaları'nda 7,4 büyüklüğündeki deprem meydana geldi.Şiddetli depremin ardından verilen tsunami uyarısı kaldırıldı.

Avlu dizisi 3. sezonuyla sadece Netflix'te

Kadınların hapishanedeki yaşamına değinen, başarılı yapımlardan biri olan Avlu dizisi 3. sezondan itibaren Netflix'te yayınlanmaya başlayacak. Dizinin başrol oyuncularından Demet Evgar, "Dizimiz Netflix Original'a satıldı. Bu durum Netflix tarihinde de bir ilk'' diyerek haberi duyurdu. Dijital yayın platformu Netflix, Türk piyasasındaki hamleleriyle başarısını gün geçtikçe artırmaya devam ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >