16 Temmuz 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler

16 Temmuz 2019 Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 16 Temmuz 2019 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Oruç Reis sismik araştırma gemisi Akdeniz'de araştırma yapmak üzere bölgeye gönderilecek

MTA Oruç Reis sismik araştırma gemimiz de Marmara'daki çalışmalarının hemen ardından, Akdeniz’deki sismik araştırmalarını yapmak üzere bölgeye gönderilecek.

Oruç Reis gemisi de Akdeniz'e gönderilecek

AB, Kıbrıs açıklarındaki doğal gaz arama faaliyetleri nedeniyle Türkiye’ye yaptırım uygulayacak

Avrupa Birliği Kıbrıs açıklarındaki doğal gaz arama faaliyetleri "uluslararası hukuka aykırı olduğu" gerekçesiyle Türkiye’ye yaptırım uygulama kararı aldı. Yaptırımlar Türkiye’nin AB’den 2020’de alması öngörülen katılım öncesi mali yardımlarda kesintiye gidilmesini, ortaklık konseyi gibi ekonomi ve ticari ilişkilere ilişkin kurumsal ve yine üst düzey siyasi diyalogun askıya alınmasını öngörüyor.

AB’nin Türkiye’ye yönelik Doğu Akdeniz yaptırımları neleri kapsıyor?

S-400 sevkiyatı kapsamında 11'inci uçak Mürted Hava Meydanı'na indi

S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi malzemelerinin sevkiyatı kapsamında 11'inci uçak Mürted Hava Meydanı'na indi.

Birleşik Krallık'ta görme engelli 6 hasta, video aktarımıyla iyileştirildi

Birleşik Krallık’taki Optegra Göz Hastanesi’nde çalışan cerrah Alex Shortt, oldukça ilerici bir hamleye imza attı. Göz ve göz sinirini ‘görme denkleminden çıkarmak’ olarak özetlenen yeni sistem, görme engelli 6 hasta üzerinde uygulandı. Direkt olarak görme merkezine video aktarma yöntemini deneyen Shortt ve ekibi, 6 hastanın görme yetisini kısmen düzeltmeyi başardı.

Vecihi Hürkuş ölümünün 50. yıl dönümünde saygıyla anıldı

Tarihler 1917 yılını gösterdiğinde Hazar Denizi’ndeki Nargin Adası’nda tutulduğu esir kampından Azerilerin yardımıyla yüzerek kaçan ve oradan Erzurum’a yürüyerek gelmişti. Onun adı Tayyerici Vecihi’ydi. Türkiye'nin ilk uçak tasarımcısı ve üreticisi ilk Türk özel havayolu şirketini kuran Vecihi Hürkuş ölümünün 50. yıl dönümünde saygıyla anılıyor.

Bir döneme damga vuran 'Sihirli Annem' dizisi sinema filmi oluyor

Bir döneme damga vuran ve fenomen haline gelen Sihirli Annem dizisi sinema filmi olarak sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Final verdikten sonra bir dönem tekrar başlayan dizi bu kez beyazperde üzerinden hikayesini yansıtacak.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >