19 vekilin yarıştığı belediye başkanlık sonuçları belli oldu

TBMM
TBMM

24 Haziran 2018'deki seçimlerde milletvekili olarak TBMM'ye giren 18 isim, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı olabilmek için yarıştı. AK Parti'den 3, CHP'den 5, HDP'den 8, İyi Parti'den 2, bağımsız olarak da 1 milletvekilinin yarıştığı yerel seçimlerde sonuçlarda yavaş yavaş belli olmaya başladı.

31 Mart yerel seçimlerinde 24 Haziran 2018 seçimlerinde halihazırda milletvekili olarak görev alan 18 isim belediye başkanı olabilmek için yarıştı.

AK Parti'den 3, CHP'den 5, HDP'den 8, İyi Parti'den 2, bağımsız olarak da 1 milletvekili seçimlerde belediye başkanı olmak için yarıştı.

AK Parti'den 3 isim vardı

AK Parti'nin İzmir Milletvekili Binali Yıldırım AA'nın verilerine göre İstanbul'da yüzde 48,7 oy oranıyla önde görünüyor. AK Parti'nin Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ise Ankara'da yüzde 47'2 ile rakibi Mansur Yavaş'ın gerisinde kaldı.

AK Parti'nin Aydın vekili Mustafa Savaş ise yüzde 43,4 oy oranıyla CHP adayı Özlem Çerçioğlu'nun gerisinde görünüyor.

CHP'den 5 isim

CHP'de Bolu Belediye Başkan adayı aynı ilin milletvekili Tanju Özcan, Kocaeli adayı Fatma Kaplan Hürriyet açılan sandık sonuçlarına göre seçimde ipi gögüslerken, Bursa Osmangazi Belediye Başkan adayı Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı Ali Öztunç, Ordu Belediye Başkan adayı Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel rakiplerini geçemedi.

HDP 8 isim ile yarıştı

HDP'de ise Diyarbakır Milletvekili Adnan Selçuk Mızraklı Diyarbakır, Kars Milletvekili Ayhan Bilgen Kars'tan, Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan Van'dan
seçimlerin kazananı olarak öne çıkarken; Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy Bingöl'den, İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm Kocaeli'den, Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ise Ankara'nın Çankaya ilçesinden, İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu Balıkesir, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya İstanbul’un Bağcılar ilçesinde belediye eşbaşkanlığı için yarıştı fakat kesin olmayan sonuçlara göre rakiplerinin gerisinde kaldı.

İyi Parti'den 2 isim

İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok Balıkesir'de, İyi Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dursun Ataş ise Kayseri'de rakiplerinin gerisinde kaldı.

Erhan Usta Samsun'da yarıştı

MHP'den ihraç edilen bağımsız milletvekili Erhan Usta ise Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarıştı. AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir'in yüzde 47,4 ile önde götürdüğü yarışta Usta'nın şansının düşük olduğu gözlendi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >