1973 model hurda otomobil küllerinden yeniden doğdu

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi’nde oto tamircisi Mustafa Sekmen, babasından kalma 1973 model hurda otomobili, 40 bin lira harcayarak orijinaline uygun şekilde yeniden yaptı. İşte otomobilin yeni görüntüsü...

Kendisi bir oto tamircisi olan Mustafa Sekmen, babasından kalan 1973 otomobili İsviçre'den ve Almanya'dan getirdiği parçalarla donatmış. Yaklaşık 40 bin TL masraf yapan Sekmen, otomobilin neredeyse tüm parçalarını (motor, kaporta, döşeme vs) orijinaline uygun şekilde yeniledi.

                                    
                                    
                                    Parçalarının bir çoğunu İsviçre ve Almanya'dan getiren
Sekmen, yaklaşık 40 bin lira harcadı. Sekmen, otomobilin motor ve kaporta
bölümleri, döşemesi ve diğer tüm bölümleri orjinaline uygun şekilde yeniledi.
Parçalarının bir çoğunu İsviçre ve Almanya'dan getiren Sekmen, yaklaşık 40 bin lira harcadı. Sekmen, otomobilin motor ve kaporta bölümleri, döşemesi ve diğer tüm bölümleri orjinaline uygun şekilde yeniledi.

                                    
                                    
                                    
	Kısa sürede tamamlanan otomobil çevrede ilgi gördü.


	Otomobilin babasından kaldığını ve eskiyince revizyona soktuğunu anlatan Sekmen, şöyle konuştu:
Kısa sürede tamamlanan otomobil çevrede ilgi gördü. Otomobilin babasından kaldığını ve eskiyince revizyona soktuğunu anlatan Sekmen, şöyle konuştu:

                                    
                                    
                                    "Böyle bir arabaya binmeyen bu duyguyu anlayamaz. Çok farklı klasik araç kullanmak. Baba yadigarıydı. Otomobili yaşatmak istedik. Toparlamak istedik. Ticaret olarak hiç düşünmedik.
Kendimiz kullanıyoruz. Onunla aramızda bir bağ var. Konuşuyoruz onunla. Eğer bir bağ kurmazsanız, onun dilinden anlamazsınız onu yürütme şansımız olmaz. Görenler otomobili beğeniyor, inceliyor."
"Böyle bir arabaya binmeyen bu duyguyu anlayamaz. Çok farklı klasik araç kullanmak. Baba yadigarıydı. Otomobili yaşatmak istedik. Toparlamak istedik. Ticaret olarak hiç düşünmedik. Kendimiz kullanıyoruz. Onunla aramızda bir bağ var. Konuşuyoruz onunla. Eğer bir bağ kurmazsanız, onun dilinden anlamazsınız onu yürütme şansımız olmaz. Görenler otomobili beğeniyor, inceliyor."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >