2 Ekim 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

2 Ekim 2019 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 2 Ekim 2019 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Eylül ayı ihracat rakamlarını açıkladı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Eylül ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre, Eylül ayı ihracatı geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 15 artarak 15 milyar 220 milyon dolar, ithalat ise yüzde 0,15 artışla 16 milyar 961 milyon dolar olarak gerçekleşti. Dış ticaret açığı ise yüzde 68,8 düşerek 16,4 milyar dolara geriledi.

Trump, hakkındaki azil soruşturmasına 'darbe' benzetmesi yaptı

ABD Başkanı Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, Demokrat rakibi Joe Biden'ı soruşturmaları konusunda bu ülkeye baskı yaptığı iddialarının ardından hakkında başlatılan azil soruşturması ile ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Trump, "Şu anda olanların bir azil değil, bir darbe olduğu sonucuna varıyorum" dedi.

Dünya otomotiv devi Volkswagen Manisa'da şirket kurdu

Türkiye'de araç fabrikası kurmayı değerlendiren Alman otomotiv devi Volkswagen, Manisa merkezli olarak Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'yi kurdu. Şirketin sermayesi 943.5 milyon lira olarak belirlendi. Şirketin kurulmasıyla birlikte Volkswagen marka araç alacakların, üç kamu bankasının faiz indiriminden faydalanıp faydalanmayacağı ise merak konusu oldu.

Mark Zuckerberg Facebook'u riske sokacak 'başkan adayını' açıkladı


Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, platformun geleceğine yönelik açıklamalarda bulundu. Zuckerberg, Amerika Birleşik Devletleri başkan adayı Elizabeth Warren'ın seçilmesi halinde 'Facebook için varoluşsal bir tehdit' olabileceğini ifade etti.

Jeff Bezos, Cemal Kaşıkçı anma töreni için İstanbul'a geldi

Amazon'un CEO'su ve The Washington Post gazetesinin sahibi Jeff Bezos, bugün özel uçağıyla İstanbul'a gelerek Cemal Kaşıkçı'yı anma törenine katıldı. Kaşıkçı, Bezos'un 2014 yılında 250 milyon dolara satın aldığı Washington Post'ta yazılar yazıyordu.

Ali Atay, Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi üçlüsünün yeni filmi 'Cinayet Süsü'nün fragmanı yayınlandı

Ölümlü Dünya filmiyle sinemaya komedi türünde farklı bir soluk getirmeyi başaran, Ali Atay, Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi üçlüsünün yeni filmi 'Cinayet Süsü' 25 Ekim'de vizyona girecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >