20 Ağustos 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler

20 Ağustos 2019 Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 20 Ağustos 2019 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Türk savunma sanayisi tarafından üretilen MPT-76'ların teslimatı 40 bini geçti

Güvenlik güçlerinin modern piyade tüfeği ihtiyacının yerli olarak karşılanması amacıyla yürütülen MPT-76 Projesi kapsamında son dönemde 4 bin 500'den fazla teslimat gerçekleştirildi- Türk savunma sanayisi tarafından geliştirilen ve üretilen MPT-76'ların teslimat sayısı 40 bini geçti

'Güvenli Bölge'de dün Fırat'ın doğusu, İdlip ve mülteci konusu masaya yatırıldı

İsmail Halis ve Mete Yarar'ın sunumuyla Güvenli Bölge'de bu hafta 'Güvenli Bölge savaşında büyüyen derinlik:Fırat'ın doğusu, İdlip, Han Şeyhun ve yüz binlerce mülteci konusu tartışıldı.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, görevinden istifa edeceğini açıkladı

İtalya kritik ve zorlu bir sürece giriyor. Sürecin ilk adımı ise bugün atıldı: İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, görevinden istifa edeceğini duyurdu.

Tecrübeli yatırımcı Mark Mobius, altın alımının uzun vadede meyve vereceğini söyledi

Altının yükselişi yatırımcıların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Dünyaca ünlü yatırımcıların tavsiyeleri de bu yönde. Yıllardın tahtından inmeyen altının yukarı yöndeki seyri devam ederken, ABD'li ünlü yatırımcı Mobius, altın fiyatları ne olur sorusuna "Up, up and up!" (Yukarı, yukarı ve yukarı) cevabını verdi.

Twitter devlete yakın medya kuruluşlarının reklamlarını onaylamayacak

Twitter, son dönemlerde tüm sosyal ağların fazlasıyla eleştirildiği 'yanlı' reklamlarla alakalı yeni bir düzenleme yaptı. Şirket, devlet destekli olan medya kuruluşlarının reklamlarının platformda hiçbir şekilde kabul edilmeyeceğini açıkladı.

Engin Altan Düzyatan, yeni bir projeyle seyircisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor

TRT ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisiyle büyük bir başarı yakalayan Engin Altan Düzyatan, yeni bir projeyle seyircisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 5 sezon boyunca canlandırdığı 'Ertuğrul Gazi' karakteriyle başarılı bir performans sergileyen Engin Altan, yeni projesi olan Kurşun adlı dizide Burçin Terzioğlu ile başrolü paylaşacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >