20 Kasım 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler

20 Kasım 2019 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 20 Kasım 2019 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Piyasa ve internet ortamından siyanür satışına yasak getirilecek

Siyanürle intiharların olmasının ardından GZT'nin de yakından incelediği bir konu siyanür satışının kolaylığı olmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: "Mevzuat değişikliğiyle piyasa ve internetten siyanür bileşiklerini içeren maddelerin satışına yasak getiriyoruz."diyerek tartışmalara son noktayı koydu.

Gazprom, TürkAkım'da boruların doğal gazla doldurulduğunu duyurdu

TürkAkım projesinde sona gelindi. Rus enerji şirketi Gazprom'dan yapılan açıklamada, Russkaya Kompresör İstasyonu'ndan, Türkiye'nin Trakya kıyısındaki Kıyıköy'de yer alan alım terminaline kadar uzanan iki boru hattının, doğal gaz dolum işleminin tamamlandığı ve yıl sonu itibari ile hizmet vereceği belirtildi.

İngiltere'de seçim öncesi Johnson-Corbyn canlı yayında karşı karşıya geldi

İngiltere'de 12 Aralık'ta yapılacak erken seçim öncesi Başbakan Boris Johnson ve ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'in ilk kez canlı yayında karşı karşıya geldi, İngiliz seçmenler ekrana kilitlendi.

Yapay zekâ, Nazca Çizgileri'nin sırlarını keşfetmeye yardımcı oluyor

Yapay zekâ, Güney Peru'daki Nazca Çölü'ndeki bazı canlı biçimleri ve geometrik biçimleri betimledi. Antik motifler arasında yeni bir figürü tanımlamak için ilk kez yapay zekâ ve makine öğrenimi kullanıldı.

Apple, Windows'a özel yeni bir medya oynatıcı geliştirmek istiyor

Apple, macOS'ta aylar önce iTunes'u Podcast'ler, Müzik ve Apple TV olarak üç parçaya böldü. Windows için bu tip bir düzenleme olmayacağını açıklayan Apple, yeni iş ilanıyla küçük ipuçları veriyor.

9. Malatya Uluslararası Film Festivali sona erdi

Malatya Valiliği Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe belediyelerinin iş birliğiyle bu yıl 9'uncusu düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali, kırmızı halı geçişi ve kapanış töreniyle sona erdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >