20 Mayıs 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'de ve dünyada öne çıkan gelişmeler.
Türkiye'de ve dünyada öne çıkan gelişmeler.

'20 Mayıs 2019 Pazartesi günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 20 Mayıs 2019 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Türk vatandaşlarının 2018'de Shengen vizesi başvurularının 8,5’i reddedildi

Türk vatandaşlarının 2014 yılında Shengen vizesi başvurularının yüzde 4,4’ü reddedilirken, bu oran 2018 yılında neredeyse iki katına yüzde 8,5’e yükseldi. Türkiye’de 2018 yılında Schengen vizesi için en fazla başvuru Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğuna yapıldı. Schengen vizesi için en az başvurunun yapıldığı AB üyesi ülke ise Malta oldu.

Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı'dan Fatih Terim'e sert tepki geldi

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Galatasaray maçının ardından Fatih Terim'i hedef alarak 'delikanlı adam vurup kaçmaz' dedi. Deneyimli teknik adam, Galatasaray kenar yönetimi için 'çete' yakıştırması yaparak yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Game of Thrones efsanesi sona erdi

Fantastik evreni, epik hikaye anlatımıyla, 8 yıl boyunca tüm dünyada seyircilerin severek takip ettiği Game of Thrones serisi sona erdi. Özellikle son 2 sezon senaryosunda yaşanan gözle görülür değişimlere atfedilen eleştiriler ve bu yönde yapılan final teorileri doğru çıktı.

Yenileme kararının ardından YSK’dan gerekçeli karar için geri sayıma geçildi

YSK, AK Parti ve MHP’nin olağanüstü itirazları çerçevesinde yapılan başvuruları değerlendirerek, 6 Mayıs’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine karar verdi.

İslama en uygun yaşayan ülkeler listesi açıklandı

ABD’deki George Washington Üniversitesi’nden iki akademisyen 2010 yılında “İslam Ülkeleri Ne Kadar İslami?” başlıklı bir araştırma yayımladılar. Araştırma giderek genişleyerek Müslüman olmayan ülkeleri de kapsayacak şekilde, İslama en uygun yaşanılabilir ülkelerin değerlendirildiği 'İslamilik Endeksi Listesini' açıkladı.

Türk ve Yunan heyetleri, Ege Denizi'nde iş birliğini geliştirmek amacıyla buluştu

Türkiye ve Yunanistan Savunma Bakanlıkları heyetleri, Ege Denizi'nde iş birliğini geliştirmek amacıyla dün Atina'da bir araya geldi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >