2019 asgari ücret zammı ne zaman başlıyor?

Arşiv
Arşiv

Milyonlarca vatandaşın merakla takip ettiği asgari ücret zammı geçtiğimiz yıl sonunda 2020 lira olarak belirlenmişti. Yüzde 26.05 artış oranıyla beklentiyi karşılayan asgari ücret zammının ise ne zaman başlayacağı merak konusu oldu.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren vatandaşın merakla takip ettiği asgari ücret zammı geçtiğimiz yıl sonunda 2020 TL olarak belirlendi.

Asgari ücret, yüzde 26.05 artış oranıyla beklentiyi karşıladı. Vatandaşlar ise, zamlı ücretleri ne zaman alacağını merak ediyor?

Karar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından imzalandı.
Karar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından imzalandı.

2019'da 2020 TL olan asgari ücret zammı ne zaman başlayacak?

Resmi Gazete’de 25 Aralık’ta yayımlanan komisyon kararına göre, “işçinin günlük asgari ücretini; 1/1/2019 – 31/12/2019 tarihleri arasında 85,28 TL olarak belirlenmiştir.” denildi.

Açıklamada, "Asgari ücret Yönetmeliği’nin 11’inci maddesi gereğince, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nca belirlenen asgari ücret, Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihi izleyen ayın ilk gününden itibaren yürürlüğe girecektir." ifadeleri kullanıldı.

Böylece asgari ücretli çalışanların zamlı maaşları Ocak ayını kapsamış oluyor.

Artış oranı yüzde 26.5

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu oluşturan işçi, işveren ve bakanlık heyetleri son görüşmenin ardından 2019’da geçerli olacak asgari ücreti belirledi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanan asgari ücret net 2 bin 20 TL olarak belirlenmişti. 2018 asgari ücretine göre ise yüzde 26.05'lik bir artış oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >