2019 Üç aylar ne zaman başlıyor?

Arşiv
Arşiv

Recep, Şaban ve Ramazan ayları Müslümanlar için mübarek aylardır. Hz. Muhammed (s.a.v), Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” diye dua etmiştir. Peki Müslümanlar için büyük önem taşıyan üç 2019 yılında hangi tarihte idrak edilecek? Üç aylar ne zaman başlıyor? Detaylar haberimizde…

Müslümanlar arasında üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek aylardır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” diye dua etmiştir (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259).

Ramazan ayında oruç tutmak farzdır (Bakara, 2/184-185). Recep ve Şaban aylarında ise; Hz. Peygamberin (s.a.s.) diğer aylara oranla daha fazla nafile oruç tuttuğu, ancak Ramazan’ın dışında hiçbir ayın tamamını oruçlu geçirmediği hadis kaynaklarında yer almaktadır (Buhârî, Savm, 52-53; Müslim, Sıyâm, 173-79).

Bu itibarla, Recep ve Şaban aylarının aralıksız olarak oruçlu geçirilmesinin dinî bir dayanağı yoktur. Kişi, sağlığı müsait olup güç yetirdiği takdirde bu aylarda dilediği kadar nafile oruç tutabilir. . Peki Müslümanlar için büyük önem taşıyan üç 2019 yılında hangi tarihte idrak edilecek?

Üç aylar ne zaman başlıyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2019 dini takvimde yerini alan üç ayların tarihi belli oldu. Vatandaşlar ise merakla araştırmaya başladı. İşte merak edilen sorunun yanıtı:

  • 8 Mart 2019'da Recep ayı
  • 2 Nisan'da Miraç Kandili idrak edilecek.
  • 6 Nisan 2019'da Şaban ayı
  • 19 Nisan'da Berat Kandili idrak edilecek.
  • 6 Mayıs 2019'da Ramazan ayı başlayacak.
  • 8 Kasım 2019'da Mevlid Kandili idrak edilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >