2020 çalışanların yılı olacak: 44 gün izin yapma şansı

2020'de çalışanlar 44 gün izin yapma şansını yakalayabilecek.
2020'de çalışanlar 44 gün izin yapma şansını yakalayabilecek.

Çalışanlar için 2020 yılındaki tatil takvimi belli oldu. Bir çok çalışanın iple çektiği tatiller, 2020 yılında birleştirmelerle toplamda 44 gün izine çıkabilecek. Üstelik bunun için resmi tatillere ek olarak 13,5 gün izin almak yeterli olacak.

Yeni yılda çalışanlar tatillerini birleştirerek 44 gün izin yapabilecek. Ramazan ve Kurban Bayramı tatillerinin hafta sonuna denk geleceği 2020 yılında, birleştirme yapabilecekler için 44 gün izin imkanı doğacak.Dini bayramların dışındaki resmi tatillerin hafta içine denk geleceğini belirterek çalışanların 13,5 gün izin alarak dilerlerse 44 gün tatil yapabileceklerini kaydetti.

Yeni yılda bayramlar hafta sonuna, resmi tatiller ise hafta içine denk geliyor

Seyahat analisti Tuğba Hacıbayramoğlu 44 gün izin imkanı için çalışanların yapması gerekenleri "Ramazan Bayramı tatili 23 Mayıs Cumartesi Arife günüyle başlıyor. Tatil salı günü sona eriyor, çalışanlar kalan 3 günü izin alarak, 9 gün tatile çıkılabilir. Ya da 19 Mayıs tatiliyle Ramazan Bayramı tatilini birleştirilebilir. Bu durumda da 4 günlük izinle 11 gün tatil yapılabilir. Kurban Bayramı ise yaz tatilinin en güzel zamanına denk geliyor. 30 Temmuz Perşembe Arife günüyle başlıyor ve 3 Ağustos Pazartesi bitiyor. Öncesinde 3,5 gün ya da sonrası 4 gün izin alarak 10 günlük tatil yapılabilir.

Tatil planınızı önce yapın

Bu dönemde uçak bileti fiyatları çok yükseliyor, otobüs biletleri ise erkenden tükeniyor. Tatil programınızı buna göre önceden planlamanızı öneririz.” bu şekilde aktardı.

2020'nin en bol tatillisi Nisan ve Mayıs ayları

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >