21 Temmuz 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

21 Temmuz 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 21 Temmuz 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Londra'da binler Brexit için sokaklarda

Londra'da binlerce kişi sokaklara döküldü. Bu kadar insanı sokağa çıkaran etki Brexit ile iktidardaki Muhafazakar Partinin liderliğine seçilen eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın ülkenin yeni başbakanı olma ihtimaliydi.

İngiltere ve Almanya Kahire'ye yapılan uçuşları askıya aldı

İngiliz havayolu şirketi British Airways ve Alman havayolu şirketi Lufthansa güvenlik endişeleri nedeniyle Mısır'ın başkenti Kahire'ye yapılan uçuşları askıya aldı.

Honda 94 binden fazla aracını geri çağırdı

Japon otomotiv şirketi Honda’nın Çinli ortağı Guangqi Honda Automobile Co (GAC Group), Çin’deki 94 bin 680 aracını hava yastıklarındaki kusur nedeniyle geri çağırdı.

Diriliş Osman'ın kadrosuna yeni bir isim dahil oldu

Diriliş Ertuğrul dizisinin devamı niteliğinde olan 'Diriliş Osman'ın' çekimleri devam ediyor. Osman Gazi'nin hayatının anlatılacağı diziye katılan yeni ismin başarılı oyuncu Ayşegül Günay olduğu iddia edildi.

GreenPeace'den dikkat çeken FaceApp yorumu

Dünyayı kasıp kavuran 'yaşlandırma uygulaması' FaceApp'ten sonra Greenpeace, iklim değişikliğine dikkat çekmek için EarthApp adıyla paylaşımlar yaptı ve dünyanın gelecekte nasıl görüneceğini gözler önüne serdi.

Kırşehir'in 5 bin yıllık müzik kültürü UNESCO tarafından tescil edilecek

Halk ozanlarıyla dünyaya yayılan Kırşehir'in, Abdal müziğinin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na müzik dalında alınması için başlatılan girişimin ilk aşaması başarıyla tamamlandı. Yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Kent Konseyi ve Ahiler Kalkınma Ajansı ile ortak çalışma yürüterek UNESCO Türkiye Milli Komisyonuna başvuruda bulunduklarını, onay mektubunu alarak ikinci aşamaya geçtiklerini söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >