22 Ağustos 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

22 Ağustos 2019 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 22 Ağustos 2019 Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

127 general ve amiralin görev yeri değiştirildi

                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla 127 general ve amiralin atama işlemleri gerçekleştirildi. Ordu komutanlıklarına orgeneral yerine korgeneral atandı. Korgeneral Şeref Öngay 3. Ordu, Korgeneral Ali Sivri Ege Ordu, Korgeneral Yavuz Türkgenci ise Kara Kuvvetleri EDOK Komutanlığına atandı.
127 general ve amiralin görev yeri değiştirildi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla 127 general ve amiralin atama işlemleri gerçekleştirildi. Ordu komutanlıklarına orgeneral yerine korgeneral atandı. Korgeneral Şeref Öngay 3. Ordu, Korgeneral Ali Sivri Ege Ordu, Korgeneral Yavuz Türkgenci ise Kara Kuvvetleri EDOK Komutanlığına atandı.
HAK-İŞ ile hükümet anlaştı! İşte zam oranı

                                    Çalışma Bakanı Selçuk: 2020 yılı için yüzde 3+3 zam ve enflasyon farkı verilecek. HAK-İŞ ile hükümet anlaştı. 2019 yılı için yüzde 8+4 zam verilecek.
HAK-İŞ ile hükümet anlaştı! İşte zam oranı Çalışma Bakanı Selçuk: 2020 yılı için yüzde 3+3 zam ve enflasyon farkı verilecek. HAK-İŞ ile hükümet anlaştı. 2019 yılı için yüzde 8+4 zam verilecek.
Sonunda resmîleşti: Yeni nesil Android sürümünün adı Android 10!

                                    Yeni Android sürümünün ismi Android 10 olarak resmîleşti. Böylece sonbahar aylarında tanıtılması beklenen 'yeni mobil işletim sisteminin ismi ne olacak?' soruları da tarihe karışmış oldu. Google, bu aşamadan sonra yeni Android sürümlerinde Android 10, Android 11 ve Android 12 şeklinde isimlendirmeyle yoluna devam edecek gibi görünüyor. Ayrıntılar haberimizde!
Sonunda resmîleşti: Yeni nesil Android sürümünün adı Android 10! Yeni Android sürümünün ismi Android 10 olarak resmîleşti. Böylece sonbahar aylarında tanıtılması beklenen 'yeni mobil işletim sisteminin ismi ne olacak?' soruları da tarihe karışmış oldu. Google, bu aşamadan sonra yeni Android sürümlerinde Android 10, Android 11 ve Android 12 şeklinde isimlendirmeyle yoluna devam edecek gibi görünüyor. Ayrıntılar haberimizde!
Çanakkale'de yakalandı: Tam 1 ton ağırlığında

                                    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Babakale açıklarında balıkçı ağlarına, 5 metre uzunluğunda ve 1 ton ağırlığında camgöz cinsi köpek balığı takıldı.
Çanakkale'de yakalandı: Tam 1 ton ağırlığında Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Babakale açıklarında balıkçı ağlarına, 5 metre uzunluğunda ve 1 ton ağırlığında camgöz cinsi köpek balığı takıldı.
Poşet çaylar laboratuvarda: 'Böcek parçaları, kaş ve kirpik tespit edildi'

                                     Özellikle son yıllarda sağlıklı ve doğal olduğu algısıyla birçok kişi tarafından sıklıkla tüketilen bitki ve poşet çaylar laboratuvar ortamında incelendi.
●Üzerinde bitkisel ibaresiyle satılan ambalajlı ürünlerin tamamen bitkisel olup olmadığı ve katkı maddeleri içerip içermediği için yapılan araştırmanın sonuçlarıysa tüyler ürpertici cinsten. Piyasada satılan poşet çaylar ve tek tür olarak paketlenmiş bitkisel drogların içinde böcek parçaları, kaş, kirpik gibi yabancı maddeler tespit edildi.
Poşet çaylar laboratuvarda: 'Böcek parçaları, kaş ve kirpik tespit edildi' Özellikle son yıllarda sağlıklı ve doğal olduğu algısıyla birçok kişi tarafından sıklıkla tüketilen bitki ve poşet çaylar laboratuvar ortamında incelendi. ●Üzerinde bitkisel ibaresiyle satılan ambalajlı ürünlerin tamamen bitkisel olup olmadığı ve katkı maddeleri içerip içermediği için yapılan araştırmanın sonuçlarıysa tüyler ürpertici cinsten. Piyasada satılan poşet çaylar ve tek tür olarak paketlenmiş bitkisel drogların içinde böcek parçaları, kaş, kirpik gibi yabancı maddeler tespit edildi.
ABD'den Şırnak'ta şehit olan askerler için başsağlığı

                                    ABD Elçiliği, dün Şırnak'ta hayatını kaybeden askerlerin ailelerine başsağlığı diledi. Elçilik terör örgütü PKK'nın hain saldırısını kınadı.
ABD'den Şırnak'ta şehit olan askerler için başsağlığı ABD Elçiliği, dün Şırnak'ta hayatını kaybeden askerlerin ailelerine başsağlığı diledi. Elçilik terör örgütü PKK'nın hain saldırısını kınadı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >