22 Temmuz 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

22 Temmuz 2019 Pazartesi günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 22 Temmuz 2019 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

İstanbul Valiliği Suriyelilerin geri dönmeleri için tarih verdi

İstanbul Valiliği tarafından düzensiz göçe ilişkin açıklama yapıldı. Valilik İstanbul'daki Suriyelilere, kayıtlı oldukları illere dönmeleri için 20 Ağustos 2019 tarihine kadar süre tanıdı.

Ukrayna'da erken genel seçimlerinin yansımaları

Ukrayna'da üç ay önce yapılan devlet başkanlığı seçimini kazanan eski komedyen Vladimir Zelenskiy’nin meclisi feshetmesi nedeniyle ülkede erken genel seçim yapıldı. Sandık çıkış anketlerine göre, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin kurucusu olduğu Halkın Hizmetkârı Partisi oyların yüzde 42,11'ini aldı.

ABD Huawei meselesini masaya yatıracak

Huawei'ye Amerika tarafından uygulanan ambargoda yeni bir gelişme yaşandı. ABD'li şirketler ve Beyaz Saray, Huawei'nin tartışılacağı bir toplantı yapacak.

LGS'de boş kontenjanlar ve taban puanları açıklandı

LGS kapsamındaki yerleştirme sonuçlarına göre liselerin boş kontenjanları ve taban puanları "e-okul.meb.gov.tr" üzerinden yayımlandı. 29 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak birinci nakil sonuçları 5 Ağutos'ta açıklanacak. Nakil başvurusu başvurusu yapacakların işlemlerini bu tarihler içinde tamamlaması gerekiyor.

Marvel, TikTok ile anlaştığını açıkladı

Dünyanın en prestijli sinema oluşumları arasında değerlendirilen Marvel, 21 Temmuz gecesi gerçekleştirilen Comic-Con etkinliğinde 11 yeni proje duyurdu. Birçoğu heyecan verici olan 11 projenin yanı sıra oldukça şaşırtıcı bir ortaklık da duyuran Marvel, TikTok ile sponsorluk anlaşması yapıldığını açıkladı.

Trabzonspor'un rakibi netleşti

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Çekya'nın Sparta Prag takımıyla eşleşti. Trabzonspor maçlarının ilk ayağını 8 Ağustos'ta, rövanş maçını ise 15 Ağustos'ta oynayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >