23 Haziran 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan gelişmeler

23 Haziran 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 23 Haziran 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Belediye Başkanı oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde sandıkların kapanmasını ardından oy sayımına geçildi. Resmi olmayan sonuçlara göre Ekrem İmamoğlu, yüzde 54 oy oranı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazandı.

ABD Başkanı Donald Trump İran ile savaş istemediğini söyledi

ABD Başkanı Donald Trump İran ile savaş istemediğini söyledi. Trump, Daha önce hayatınızda görmediğiniz bir yıkım olur ve ben bunu istemiyorum ama nükleer silah edinemezler. Şu an içinde bulundukları pozisyondan memnun olduklarını sanmıyorum. Ekonomileri gerçekten kötü" dedi.

Trabzon’un Araklı ilçesindeki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e yükseldi

Trabzon’un Araklı ilçesinde 5 gün önce yaşanan sel felaketinde bir kişinin daha cansız bedenine ulaşılması sonucunda ölü sayısı 8’e yükseldi. Kimliği tespit edilemeyen şahsın cansız bedeni morga kaldırıldı.

Foxconn'un kurucusu Apple'ı üretim konusunda Çin dışına çıkarmak için çağrı yapıyor

Bloomberg ve Associated Press'e göre Foxconn'un kurucusu, Apple'ın iPhone üretimini ABD ile Çin arasındaki gerilimin tam ortasında Çin'den Tayvan'a kaydırması için teşvik ediyor. Önceki raporlar, Foxconn'un oluşturacağı yeni fabrikalarla üretimi Hindistan ve Vietnam da dahil olmak üzere dünyanın diğer bölgelerine kaydıracağı yönündeydi.

2019 National Geographic yarışmasının kazananları belli oldu

Doğayı ve insan yaşamını sergileyen birbirinden güzel fotoğraflar National Geographic bünyesinde düzenlenen yarışma kapsamında sergilendi. Yarışmada birçok fotoğraf büyük ödül, onur ödülü, insan ve şehir ödülleri olarak derecelendirildi. Kazananın 7.500 dolar aldığı yarışmaya, Grönland'ın kış manzarasıyla Weimin Chu damga vurdu. Upernavik’te bir balıkçı köyünü betimleyen Chu'nun çektiği fotoğraf, kar ve sisin arasında küçük renkli evleri gösteriyor.

Game of Thrones dizisinin the Long Night hikayesiyle devam edeceği iddia edildi

Sekiz yıllık maceranın ardından Game of Thrones'un bitmesi her ne kadar hayranlarını üzse de hikayenin yeni projelere gebe olduğu, dizinin yapımcıları ve senaristleri tarafından duyurulmuştu. Daha öncesinde yapılan açıklamalar doğrultusunda Game of Thrones hikayesinin başka bir boyutunun ele alınacağını tahmin ediliyor ve yeni bir projenin geleceğine kesin gözüyle bakılıyordu. Yeni serinin isminin The Long Night olacağı söylentileri ortada dolaşırken, yabancı haber sitelerinde dizinin çekimlerine başlanıldığı ve hatta ilk karesinin ortaya çıktığı iddia ediliyor ki bu iddia hiç de uzak bir ihtimal değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >