24 Kasım 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler

24 Kasım 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 24 Kasım 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Adana'da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AFAD, saat 16:33'te Adana'nın Kozan ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Deprem 11,25 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kozan'ın yanı sıra çevre ilçelerde de hissedildi. Kozan Kaymakamı Gürçam depremle ilgili olumsuz bir durum olmadığını belirtti.

'Trump'ın azil süreci' dünya kamuoyunca yakından takip ediliyor

ABD siyasi gündemini yakından ilgilendiren 'Trump'ın azil süreci' dünya kamuoyunca yakından takip ediliyor. ABD Başkanı Donald Trump Fox News kanalında sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal medyadaki Selfıe akımının ardından Spelfie akımı başladı

Eskiden fotoğraf çekme işi çok meşakkatliyken gelişen teknoloji ile dünyanın en kolay işi oldu. Sosyal medyadaki Selfıe akımının ardından Spelfie akımı başladı. Uzaydan fotoğraf çekebilen uygulama Spelfie sayesinde fotoğraf çekme işi başka bir boyuta geçti.

1992'deki Mölln faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımız törenle anıldı

23 Kasım 1992 tarihinde Almanya’nın Mölln kentinde Neonazilerin kundakladığı evde 2’si çocuk 3 Türk vatandaşı yanarak can vermiş, bu vahşet Almanya'nın yeniden birleşmesinden sonra masum insanların öldürüldüğü ilk saldırı olarak kayıtlara geçmişti.

Türkiye'nin yıldız ve gezegeninin adı 17 Aralık'ta açıklanacak

457 ışık yılı uzaktaki Türkiye'nin yıldız ve gezegeninin adı 17 Aralık'ta açıklanacak. 'WASP-52' kodlu yıldız ve yörüngesindeki 'WASP-52-B' kodlu gezegene isim verme kampanyası bitti. Uluslararası Astronomi Birliğince tarafından duyurulacak.

Efsane boksör Muhammed Ali'nin rekorunu ABD'li Deontay Wilder yakaladı

Efsane boksör Muhammed Ali'nin rekorunu ABD'li Deontay Wilder yakaladı. Henüz yenilgi nedir bilmeyen Wilder Dünya Boks Konseyi ağır sıklet maçında Kübalı Luis Ortiz'i nakavt ederek şampiyonluk unvanını 10.kez korumuş oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >