30 Ekim: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Bağırsak kanseri teşhisi yapay zeka teknolojisiyle bir saniyenin altına indirildi
Bağırsak kanseri teşhisi yapay zeka teknolojisiyle bir saniyenin altına indirildi

30 Ekim'de Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündeminden yaşanan önemli başlıkları sizler için derledik.

Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur istifa etti... Bağırsak kanseri teşhisi yapay zeka teknolojisiyle bir saniyenin altına indirilmesine kadar birçok dikkat çeken detay haberimizde yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Balıkesir Belediye Başkanı istifa etti

                                    
                                    İstifası istenen belediye başkanları arasında ismi yer alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, basın toplantısında yaptığı açıklamayla, istifasını açıkladı.
Balıkesir Belediye Başkanı istifa etti İstifası istenen belediye başkanları arasında ismi yer alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, basın toplantısında yaptığı açıklamayla, istifasını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu proje çok kıymetlidir

                                    
                                    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu açılış töreninde konuştu: "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun açılışı münasebetiyle sizlerle birlikte olmaktan büyük bahtiyarım. Bu törenle Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayacağız. İlk seferin gerçekleşmesiyle Londra'dan Çin'e kesintisi demiryolu bağlantısı kurulacak. Bu proje zahmetle, özveriyle, alın teriyle hayata geçirilmiş bir projedir." dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu proje çok kıymetlidir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu açılış töreninde konuştu: "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun açılışı münasebetiyle sizlerle birlikte olmaktan büyük bahtiyarım. Bu törenle Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayacağız. İlk seferin gerçekleşmesiyle Londra'dan Çin'e kesintisi demiryolu bağlantısı kurulacak. Bu proje zahmetle, özveriyle, alın teriyle hayata geçirilmiş bir projedir." dedi
Barzani, 1 Kasım'dan sonra görevine devam etmeyecek

                                    
                                    Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin istifa edip etmeyeceği tartışılırken, Barzani kanadından resmi açıklama geldi. Barzani'nin IKBY meclisine gönderdiği mektupta, 1 Kasım itibarıyla sona eren başkanlık görevine "devam etmeyeceği ve süresinin uzatılmasını da kabul etmediği" bildirildi.
Barzani, 1 Kasım'dan sonra görevine devam etmeyecek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin istifa edip etmeyeceği tartışılırken, Barzani kanadından resmi açıklama geldi. Barzani'nin IKBY meclisine gönderdiği mektupta, 1 Kasım itibarıyla sona eren başkanlık görevine "devam etmeyeceği ve süresinin uzatılmasını da kabul etmediği" bildirildi.
Rize'de sele kapıldı cesedi Batum'da bulundu

                                    
                                    Rize’nin Fındıklı ilçesinde 16 ekim günü şiddetli sağanak sonrası Çağlayan Deresi’nin getirdiği odun ve kütük parçalarını toplamaya çalışırken dalgalara kapılarak denizde kaybolan Erol Çabuk’un cansız bedeni, 14 gün sonra, 64 kilometre uzaklıktaki Batum sahilinde bulundu.
Rize'de sele kapıldı cesedi Batum'da bulundu Rize’nin Fındıklı ilçesinde 16 ekim günü şiddetli sağanak sonrası Çağlayan Deresi’nin getirdiği odun ve kütük parçalarını toplamaya çalışırken dalgalara kapılarak denizde kaybolan Erol Çabuk’un cansız bedeni, 14 gün sonra, 64 kilometre uzaklıktaki Batum sahilinde bulundu.
Dev maç Cüneyt Çakır'ın

                                    
                                    Süper Lig'de Galatasaray-Fenerbahçe maçını yönettikten sonra eleştiri oklarının hedefi haline gelen Cüneyt Çakır'a önemli görev geldi. FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır çarşamba akşamı oynanacak Tottenham-Real Madrid maçında düdük çalacak.
Dev maç Cüneyt Çakır'ın Süper Lig'de Galatasaray-Fenerbahçe maçını yönettikten sonra eleştiri oklarının hedefi haline gelen Cüneyt Çakır'a önemli görev geldi. FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır çarşamba akşamı oynanacak Tottenham-Real Madrid maçında düdük çalacak.
Mourinho'dan şoke eden yorum: Yuhalayabilirler

                                    
                                    Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho, taraftarların takımlarını protesto etme hakkına sahip olduklarını söyledi.
Mourinho'dan şoke eden yorum: Yuhalayabilirler Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho, taraftarların takımlarını protesto etme hakkına sahip olduklarını söyledi.
Medel'den Şenol Güneş açıklaması

                                    
                                    Şilili futbolcu karşılaşma sonrası soyunma odasında, maçın bitimine az kaldığını ve hocanın neden çağırdığını anlamadığını söyleyerek, oyuna girmeyi reddetmek gibi bir niyeti olmadığını açıkladı.
Medel'den Şenol Güneş açıklaması Şilili futbolcu karşılaşma sonrası soyunma odasında, maçın bitimine az kaldığını ve hocanın neden çağırdığını anlamadığını söyleyerek, oyuna girmeyi reddetmek gibi bir niyeti olmadığını açıkladı.
Elon Musk'ın paylaştığı tünel projesine ait görüntü takipçilerini heyecanlandırdı

                                    
                                    Instagram ve Twitter üzerinden çalışmalarının fotoğrafını paylaşan Elon Musk bu defa Instagram’dan Los Angeles’taki tünele ait bir fotoğraf paylaştı. Tünel çalışmasını imkan verilen her yere götürmeyi hedefleyen Musk, resmi kurumlardan da sağlam destek bekliyor. Musk’ın başında olduğu bu proje tamamlanırsa otomobiller trafiğe takılmadan 200 kilometre hız ile ulaşmak istediği yerlere gidebilecek.
Elon Musk'ın paylaştığı tünel projesine ait görüntü takipçilerini heyecanlandırdı Instagram ve Twitter üzerinden çalışmalarının fotoğrafını paylaşan Elon Musk bu defa Instagram’dan Los Angeles’taki tünele ait bir fotoğraf paylaştı. Tünel çalışmasını imkan verilen her yere götürmeyi hedefleyen Musk, resmi kurumlardan da sağlam destek bekliyor. Musk’ın başında olduğu bu proje tamamlanırsa otomobiller trafiğe takılmadan 200 kilometre hız ile ulaşmak istediği yerlere gidebilecek.
iPhone X görüntülerini paylaşan kız, babasının Apple'dan kovulmasına neden oldu

                                    
                                    Geçtiğimiz günlerde sosyal medyanın en çok konuşulan olayları arasında bulunan iPhone X görüntülerinin paylaşılması, bir Apple mühendisinin işinden olmasına neden oldu. Brooke Amelia Peterson adındaki kız, Apple’da çalışan babası sayesinde bir iPhone X’i eline geçirdi. Ancak baba, kızının cihaz satışa çıkmadan görüntülerini paylaşılacağını tahmin edemedi.
iPhone X görüntülerini paylaşan kız, babasının Apple'dan kovulmasına neden oldu Geçtiğimiz günlerde sosyal medyanın en çok konuşulan olayları arasında bulunan iPhone X görüntülerinin paylaşılması, bir Apple mühendisinin işinden olmasına neden oldu. Brooke Amelia Peterson adındaki kız, Apple’da çalışan babası sayesinde bir iPhone X’i eline geçirdi. Ancak baba, kızının cihaz satışa çıkmadan görüntülerini paylaşılacağını tahmin edemedi.
Yapay zeka teknolojisiyle bağırsak kanseri teşhisi bir saniyenin altına indirildi

                                    
                                    Teşhisi uzun bir zaman alan kanser tedavilerini yapay zekayla saniyelere indirmek için çalışan araştırmacılar büyük bir başarıya imza attı. Yapay zeka teknolojisiyle bağırsak kanserinin, bir saniyeden kısa sürede teşhis edilebildiği bildirilmesi İspanya'da Birleşik Avrupa Gastroentroloji Haftası'na denk getirildi.
Yapay zeka teknolojisiyle bağırsak kanseri teşhisi bir saniyenin altına indirildi Teşhisi uzun bir zaman alan kanser tedavilerini yapay zekayla saniyelere indirmek için çalışan araştırmacılar büyük bir başarıya imza attı. Yapay zeka teknolojisiyle bağırsak kanserinin, bir saniyeden kısa sürede teşhis edilebildiği bildirilmesi İspanya'da Birleşik Avrupa Gastroentroloji Haftası'na denk getirildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >