31 Ekim 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

31 Ekim 2019 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 31 Ekim 2019 Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Türkiye'den Fransa'nın Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin kararına kınama geldi

Dışişleri Bakanlığı tarafından Fransa'nın Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin kararına kınama geldi. Yapılan açıklamada "Suriye'de bir terör devleti kurmaya çalışan Fransa’nın uğradığı hayal kırıklığı sonucu bu kararı aldığı gayet iyi anlaşılmaktadır" denildi.

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ hakkındaki 'Ergenekon' davası düştü

Uzun yıllardır Ergenekon davası gündemdeydi. İlker Başbuğ hakkındaki 'Ergenekon' davası karara bağlandı. AYM, Yüce Divan sıfatıyla, İlker Başbuğ hakkında açılan Ergenekon davasının, "muhakeme şartının gerçekleşmemesi" nedeniyle düşmesine karar verdi.

Merkez Bankası enflasyon tahminini düşürdü

Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 12'ye çekti. TCMB Başkanı Uysal, "Enflasyonun yıl sonunda yüzde 12 olarak gerçekleşeceği, 2020 yıl sonunda yüzde 8,2'ye gerileyeceği tahmin edilmektedir" dedi.

Pakistan'da bir yolcu treninin alev almasıyla 62 kişi yaşamını yitirdi

Pakistan'da facia gibi bir olay yaşandı. Liyakatpur kenti yakınlarında bir yolcu treninin üç vagonu birden alev adı. İlk belirlemelere göre 62 kişi hayatını kaybetti.

İkinci el pazarında en çok tercih edilen otomotiv markası Volkswagen oldu

2019 Eylülde ikinci el online pazarda en çok tercih edilen otomotiv markası Volkswagen (VW) oldu. VW'yi sırasıyla Renault, Ford, Fiat, Opel, Mercedes-Benz, BMW, Hyundai, Peugeot ve Toyota takip etti. İlk 3 markanın en çok tercih edilen modelleri ise Passat, Clio ve Focus olarak kayıtlara geçti.

Yeni yapay zekâ, felçli bir hastanın el yazısı yazmasını sağlıyor

Yeni geliştirilen bir yapay zekâ, felçli hastaların iletişim kurmasını kolaylaştırıyor. Beynin hareketle ilintili olan bölümüne yerleştirilen elektrotlar, düşünce gücü sayesinde ekrana belirli karakterlerin çıkarılmasını sağlıyor. Böylece tamamen felç olan hastalar bile dakikada 39 karakter yazabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >