4 Eylül 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

3 Eylül 2019 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 3 Eylül 2019 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas Kongresi'nin 100. yıl dönümü kutlama programına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada Sivas'ın, milli mücadelenin ve cumhuriyetin ilk merkezi olduğu vurgusunda bulundu.

Hong Kong'ta şüphelilerin Çin'e iade edilmesini öngören düzenleme geri çekildi

Çin'e bağlı yarı özerk Hong Kong bölgesinin lideri Carrie Lam, 9 Haziran'dan bu yana milyonlarca kişiyi sokaklara döken, şüphelilerin Çin'e iade edilerek yargılanmasını öngören yasal düzenlemeyi geri çektiklerini açıkladı.

Volkswagen, Türkiye’ye yatırım yapmaya hazırlanıyor


Çekya Başbakanı Andrej Babis, Türkiye’ye resmi bir ziyaret düzenledi. Babis’e göre Volkswagen, Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünüyor. Babis ülkesinin büyük bir otomobil parçası ithalatçısı olduğu hatırlatarak işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

Amazon, el tanımayla ödeme yapabileceğiniz yeni sistemi test ediyor

Amazon, 2 sene önce satın aldığı Whole Foods isimli gıda zincirinde nakit ya da kredi kartına ek olarak 'el tanımayla ödeme' sistemini test ediyor. Orville olarak isimlendirilen yeni ödeme yöntemi, kredi kartlarına göre ödeme süresini çok önemli oranda azaltıyor. Tek işlemin süresi 300 mili saniyeye kadar düşüyor.

Fırat'ın incisi tarihi Rumkale, bölgenin yeni cazibe merkezi olmayı hedefliyor

Gaziantep'in Yavuzeli ilçesi sınırlarında bulunan Rumkale, bölgenin yeni cazibe merkezi olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye'nin en görkemli 13 kalesi listesinde yer alan Rumkale'yi turizme kazandırmak için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği'nin iki yıl önce bölgede başlattığı çalışmalar devam ediyor.

Meghan Markle'nin Hollywood'a geri dönmek istediğini iddia edildi


Meghan Markle, Prens Harry ile evlendikten sonra oyunculuğu bırakarak Amerika'dan ayrıldı. İngiltere'ye yerleşerek saraydaki özel davet ve etkinliklere katılan Meghan, geçtiğimiz ay bir dergide editörlük yapmaya başladı; ancak, kraliyet ailesini yakından takip eden İngiliz dedikodu yazarı Rob Shuter, editörlüğün yeterli olmadığını ve kurallardan sıkılan Markle'ın setlere geri dönmek istediğini iddia etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >