4 Kasım 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

4 Kasım 2019 Pazartesi günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 4 Kasım 2019 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Ispanağın içine karışan yabancı otlar 44 kişiyi hastanelik etti

İstanbul'da, 44 kişinin ıspanak yedikten sonra hastanelik olmasının ardından, Tekirdağ'da da aynı vaka yaşandı. Yaşanan zehirlenme olayının üzerine vatandaşlarda da korku ortamı hakim. Pek çok kişi ıspanak yemek konusunda endişeli.

Türkiye İstatistik Kurumu Ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı

Ekonomiyi büyük ölçüde rahatlatacak adımlar birbirinin peşi sıra atılırken enflasyon düşüşünü sürdürüyor. Türkiye İstatistik Kurumu Ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon yıllık bazda, 8,55'e geriledi.

Bireysel emeklilikte otomatik katılım, 'tamamlayıcı emeklilik sistemine' dönüşecek

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda Türkiye ekonomisi, büyüme, istihdam ve yatırımlar konusunda 2020 yılı hedefleri yayımlandı. Bireysel emeklilikte otomatik katılım, 'tamamlayıcı emeklilik sistemine' dönüşecek. Devlet destekleri ise yaşa göre değişim gösterecek.

Microsoft, Japonya'da çalışanların iznini 3 güne çıkardı, verimlilik arttı

Microsoft, geçtiğimiz ağustos ayında test aşamasıyla başlattığı 'Cuma tatili' uygulamasının ayrıntılarını paylaştı. Toplamda 2300 kişiyi kapsayan karar, %20 daha az çalışılmasına rağmen verimlilik artışıyla sonuçlandı.

Disney CEO'su Bob Iger, çok sayıda Star Wars filmi çektiklerini belirtti

Disney + Star Wars serisinin dokuzuncu halkası Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi filmini izleyicilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Disney'in CEO'su Bob Iger, filmler hakkında konuşarak, ''Kısa bir süre içinde çok fazla Star Wars filmi çektiğimizi ve yayınladığımızı düşündüğümüzü daha önce de açıkça söyledim'' dedi.

Formula 1'de Hamilton şampiyonluğu garantiledi

Formula 1'de 2019 sezonunun 19. yarışı olan ABD Grand Prix'si Teksas'ın Austin kentinde gerçekleşti. Yarıştan önce sürücüler klasmanında en yakın rakibi Bottas'ın 74 puan önünde bulunan Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, yarışı Bottas'ın ardından ikinci sırada tamamlayarak sezonun bitimine 2 yarış kala şampiyonluğu garantiledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >