4 yılın sonunda kadro 6. yıllarında tayin

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Yılmaz "Öğretmenler 4 yılın sonunda kadroya alınacak, 6. yıllarında tayin isteyebilecek. Ekim ayının ardından Şubat 2017'ye kadar bir atama daha yapabiliriz" dedi.

Eğitim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bütün öğretmen atamalarının sözleşmeli yapılacağını açıkladı. Yılmaz, "Öğretmenler 4 yılın sonunda kadroya alınacak, 6. yıllarında tayin isteyebilecek. Ekim ayının ardından Şubat 2017'ye kadar bir atama daha yapabiliriz" dedi. Yılmaz; öğretmenlerin, 6 yıllık zorunlu hizmetleri döneminde eş durumundan dolayı tayin talebinde bulunamayacaklarını aile birliğinin sağlanması için bulunduğu yerde sabit kalacağını, kamu görevlisi eşinin tayininin öğretmenin görev yaptığı il ve ilçeye yapılacağını ifade etti.


15 bin sözleşmeli öğretmenin atamasının 10 Ekim'de yapılacağı müjdesini veren Yılmaz, Artık öğretmen atamalarının tamamı “sözleşmeli” olacağını her yıl sözleşmelerin yenileneceğini, 4 yılın sonunda başarılı olan öğretmenlerin kadroya geçeceğini söyleyerek kadrolu öğretmenler ile sözleşmeli öğretmenlerin hak-hukuku, ücretleri arasında hiçbir fark olmayacağına dikkat çekti.
















Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >