5 Kasım 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

5 Kasım 2019 Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 5 Kasım 2019 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Öğrenim kredisi, Ocak'tan itibaren lisans öğrencileri için 550 TL olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrenim kredisinin 550 liraya çıkacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğrenim kredisi rakamları Ocak ayından itibaren lisans öğrencileri için 550, yüksek lisansta bin 100, doktorada bin 650 lira olarak uygulanacak" dedi.

MHP lideri Bahçeli, Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'ın tahliye olmasına tepki gösterdi

Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'ın tahliye kararıyla ilgili açıklama yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Yargı kararları millet vicdanı ile çelişmektedir. Adı geçenlerin Türkiye aleyhine çalıştıkları biliniyor" dedi.

Apple, artırılmış gerçeklikte Valve ile birlikte çalışacak


Uzun süredir artırılmış gerçeklik teknolojileri üzerinde çalışan Apple, bu konuda Valve ile birlikte çalışacağını açıkladı. Şu an bu ortak çalışmanın tam kapsamı belli değil. Ama önümüzdeki aylarda ayrıntıların ortaya çıkması bekleniyor.

Mehmet Ali Erbil yeniden hastaneye kaldırıldı

Geçtiğimiz hafta evinde kalp spazmı geçirerek hastaneye kaldırılan Mehmet Ali Erbil, tabırcu olmuştu. Ancak ünlü sunucu dün akşam yeniden hastaneye kaldırıldı. Erbil'in iki beyin damarının da tıkalı olduğu belirtildi.

Martin Scorsese Marvel filmleriyle ilgili makale yayınladı

Usta yönetmen Martin Scorsese Marvel yapımlarıyla ilgili konuşarak, 'sinema filmleri' olmadıklarını iddia etmişti. Bunun üzerine eleştirilen Scorsese The New York Times Gazetesi'nde bir makale kaleme aldı.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatı tiyatro sahnesine taşındı

Sebilürreşad Eğitim Kültür ve Medeniyet Derneği ile Asım Sanat Merkezince sahneye konulan, istiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, Milli Mücadele'ye katkıları ve yazarlık yönünün anlatıldığı İstiklal oyunu tiyatroseverlerle buluştu. Kısa film ögelerinin de kullandığı tek perdelik oyunda, şair Mehmet Akif'in hayatı, şair yönü ve Milli Mücadele'ye katkıları anlatılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >