7 Kasım 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

7 Kasım 2019 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 7 Kasım 2019 Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

YPG/PKK'lı İngiliz teröriste 4 yıl hapis cezası verildi
Terör örgütleri arasında batılı pek çok örgüt üyesi bulunuyor. Irak ve Suriye'ye giderek terör örgütü YPG/PKK'ya ait kamplarda eğitim alan bir İngiltere vatandaşı ise hapis cezasına çarptırıldı. İngiliz teröriste 4 yıl hapis cezası verildi.
YPG/PKK'lı İngiliz teröriste 4 yıl hapis cezası verildi Terör örgütleri arasında batılı pek çok örgüt üyesi bulunuyor. Irak ve Suriye'ye giderek terör örgütü YPG/PKK'ya ait kamplarda eğitim alan bir İngiltere vatandaşı ise hapis cezasına çarptırıldı. İngiliz teröriste 4 yıl hapis cezası verildi.
Laodikya Antik Kenti'nde 1500 yıllık üç grafiti bulundu
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan ve içinde İncil'de adı geçen 7 kiliseden birinin bulunduğu Laodikya Antik Kenti'ndeki kazı ve restorasyon çalışmaları, Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek başkanlığındaki ekip tarafından 2003'ten bu yana devam ediyor. Bu yılki kazılarda mermer blok üzerine kazınmış üç grafiti tespit edildi. 1500 yıllık olduğu tahmin edilen grafitilerden birinin Pinokyo'yu andıran uzun burunlu adam gibi tasvir edilmesi dikkati çekti.
Laodikya Antik Kenti'nde 1500 yıllık üç grafiti bulundu UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan ve içinde İncil'de adı geçen 7 kiliseden birinin bulunduğu Laodikya Antik Kenti'ndeki kazı ve restorasyon çalışmaları, Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek başkanlığındaki ekip tarafından 2003'ten bu yana devam ediyor. Bu yılki kazılarda mermer blok üzerine kazınmış üç grafiti tespit edildi. 1500 yıllık olduğu tahmin edilen grafitilerden birinin Pinokyo'yu andıran uzun burunlu adam gibi tasvir edilmesi dikkati çekti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanBağdadi'nin çevresinden 13 kişinin ele geçirildiğini açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyaretinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. DEAŞ ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı, Bağdadi'nin çevresinden 13 kişinin ele geçirildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'de birkaç üye ülkenin ikili meselesinin Türkiye-AB ilişkilerini rehin almaması gerektiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanBağdadi'nin çevresinden 13 kişinin ele geçirildiğini açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyaretinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. DEAŞ ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı, Bağdadi'nin çevresinden 13 kişinin ele geçirildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'de birkaç üye ülkenin ikili meselesinin Türkiye-AB ilişkilerini rehin almaması gerektiğini söyledi.
Çağlayan Adliyesi'nde bir kişi intihar etti
İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda bir kişi üst katlardan atlayarak intihar etti. Hayatını kaybeden şahısla ilgili inceleme devam ederken olay sırasında adliyede panik havası hakim.
Çağlayan Adliyesi'nde bir kişi intihar etti İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda bir kişi üst katlardan atlayarak intihar etti. Hayatını kaybeden şahısla ilgili inceleme devam ederken olay sırasında adliyede panik havası hakim.
Boris Johnson istedi, Kraliçe onayladı: İngiltere'de parlamento feshedildi
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, erken seçime gidileceği gerekçesiyle kritik adımlar atıyor. Kraliçe 2. Elizabeth'ten parlamentonun feshedilmesi için izin isteyen Johnson'ın talebi kabul edildi. Erken seçime gitme sürecinin başlamasıyla birlikte İngiltere Parlamentosu feshedildi.
Boris Johnson istedi, Kraliçe onayladı: İngiltere'de parlamento feshedildi İngiltere Başbakanı Boris Johnson, erken seçime gidileceği gerekçesiyle kritik adımlar atıyor. Kraliçe 2. Elizabeth'ten parlamentonun feshedilmesi için izin isteyen Johnson'ın talebi kabul edildi. Erken seçime gitme sürecinin başlamasıyla birlikte İngiltere Parlamentosu feshedildi.
Artvin Narlık Köyü barajdaki su seviyesinin düşmesiyle yeniden gün yüzüne çıktı
Artvin'de 2012 yılında hizmete açılan Deriner Barajı ve Hidroelektrik Santrali suları altında kalan Narlık köyünün, barajda su seviyesinin düşmesi üzerine yeniden gün yüzüne çıktı. Maksimum işletme kotu 392, minimum ise 348 metre olan Deriner Barajı'nda son günlerde su seviyesi yaklaşık 358 metreye düştü. Barajda su seviyesinin son günlerde düşmesi üzerine Artvin-Yusufeli kara yolu üzerindeki Narlık köyünün sular altında kalan bazı yapıları ve cami minaresi ortaya çıktı.
Artvin Narlık Köyü barajdaki su seviyesinin düşmesiyle yeniden gün yüzüne çıktı Artvin'de 2012 yılında hizmete açılan Deriner Barajı ve Hidroelektrik Santrali suları altında kalan Narlık köyünün, barajda su seviyesinin düşmesi üzerine yeniden gün yüzüne çıktı. Maksimum işletme kotu 392, minimum ise 348 metre olan Deriner Barajı'nda son günlerde su seviyesi yaklaşık 358 metreye düştü. Barajda su seviyesinin son günlerde düşmesi üzerine Artvin-Yusufeli kara yolu üzerindeki Narlık köyünün sular altında kalan bazı yapıları ve cami minaresi ortaya çıktı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >