7 Mayıs 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler


Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

'7 Mayıs 2019 Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 7 Mayıs 2019 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

İdlib'de son 5 günde 71 sivil yaşamını yitirdi

Suriye'de Esed rejiminin ve destekçilerinin "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içerisindeki yerleşimlere dün gece geç saatlerde düzenlediği hava ve kara saldırılarında 8 sivil hayatını kaybetti.

Liverpool, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Barcelona'yı 4-0 mağlup ederek finale yükseldi

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Barcelona'yı 3-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında 4-0 mağlup eden Liverpool tarihi bir zaferle finale yükseldi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İBB Başkan Vekili olarak görevlendirildi

İstanbullular 23 Haziran Pazar günü tekrar sandık başına gidecek. İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini açıkladı.

İngiliz Kraliyet gelini Sussex Düşesi Meghan Markle, ilk çocuğunu dünyaya getirdi

İngiliz Kraliyet gelini Sussex Düşesi Meghan Markle, ilk çocuğunu dünyaya getirdi. Tüm dünyanın konuştuğu çiftin bir oğlu oldu. Meghan ve Harry'nın resmi olarak kullandığı sosyal medya hesaplarından, ''It ıs Boy!'' yazısı ile bebeğin geldiği duyuruldu. Markle'ın durumunun iyi olduğu belirtilirken, bebeğin de 3 kilo doğduğu açıklandı.

Yeni Amazon Go mağazası nakit ödeme kabul ediyor

Dünyanın ilk kasiyersiz mağazası Amazon Go, bundan yaklaşık 1.5 yıl önceWashington Seattle'da hizmete açıldı. Ardından farklı bölgelerde de kurulan mağazalar kısa süre içinde önemli bir 'müşteri kitlesine' ulaştı.

Apple son altı ayda 20'den fazla şirket satın aldı

Apple, Google, Microsoft ve Amazongibi dev isimler birçok farklı alanda çalışan bolca şirket satın alıyor. Hatta son açıklamalar Apple'ın son altı ayda 20 ila 25 şirket aldığı yönünde. Fakat şirket CEO'su Tim Cook'a göre bu satın almaların çoğunu kimse bilmiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >