8 Ekim 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler

8 Ekim 2019 Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 8 Ekim 2019 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

'Güvenli Bölge'de dün gece 'Barış Pınarı Harekatı başlıyor' başlığı konuşuldu

İsmail Halis ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın sunumuyla Güvenli Bölge'de bu hafta 'Barış Pınarı Harekatı başlıyor' başlığı, tüm detaylarıyla konuşuldu.

Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la 13 Kasım'da Beyaz Saray'da görüşeceğini söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Aynı zamanda hatırlayın, daha da önemlisi Türkiye, NATO'nun itibarı olan önemli bir üyesi. O (Erdoğan) 13 Kasım'da konuğum olarak ABD'ye geliyor." ifadesini kullandı.

20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan çıkan 4 otobüslük konvoy, Akçakale ilçesine ulaştı

Türkiye'nin Fırat’ın doğusuna harekat düzenlemesi beklenirken sınırda da hareketlilik yaşanıyor. Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan çıkış yapan ve askeri personel taşıyan 4 otobüslük konvoy, güvenlik önlemleri altında sınır hattındaki Akçakale ilçesine ulaştı.

Yargı reformu paketinin ilk bölümü, TBMM'den geçti


Yargı Reformu Strateji Belgesi' kapsamındaki ilk paket olan, 39 maddeden oluşan ve 15 kanunda değişiklik öngören yasa teklifi, kabul edildi. Teklifle haber verme sınırlarını aşmayan veya eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları, suç oluşturmayacak.

PlayStation 5, 2020'nin son çeyreğinde çıkacak


Tarihin en çok satan oyun konsolu serisi konumunda yer alan PlayStation, teknoloji devi Sony'nin en önemli silahı olarak değerlendiriliyor. Serinin son ürünü olan PlayStation 4 ile 'şaşırtıcı' satış istatistiklerine ulaşan Sony'nin PlayStation 5 için bir türlü açıklamadığı tarih merak uyandırmış, oyun tutkunlarını heyecanlandırmıştı. Şirket, oyuncuların merakına son verecek açıklamayı bugün içerisinde yaptı. Sony, PlayStation 5'in 2020 yılının son çeyreğinde çıkacağını resmen duyurdu.

Netflix, Avlu dizisinin yayın tarihini açıkladı

Kadınların hapishanedeki yaşamına dair detayları anlatan Avlu dizisi yeni sezonda Netflix'te yayınlanacak. Dizinin başrol oyuncusu Demet Evgar, ''Dizimiz Netflix Original'a satıldı'' diyerek ilk açıklamayı yapmıştı. Dijital platform dizinin yayın tarihini açıkladı. Merakla beklenen Avlu: The Yard 18 Ekim'de başlıyor

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >