ABD, kafa kesen iki DEAŞ'lı teröristi gözetimi altına aldı

ABD, Suriye'de YPG/PKK kontrolündeki El-Hol Kampı'nda tutulan İngiliz vatandaşı 2 DEAŞ militanını kamptaki hapishaneden çıkarıp gözetimine aldı.
ABD, Suriye'de YPG/PKK kontrolündeki El-Hol Kampı'nda tutulan İngiliz vatandaşı 2 DEAŞ militanını kamptaki hapishaneden çıkarıp gözetimine aldı.

ABD, Amerikalı gazeteci James Foley'i 2014 yılında başını keserek infaz eden İngiliz vatandaşı 2 DEAŞ'lı teröristi, El-Hol kampından çıkarıp kendi nezaretine aldı. ABD Başkanı Trump, "Türkiye'nin ya da Kürtlerin kontrolü kaybetmesi olasılığına karşın ABD, Beetles olarak bilinen ve Suriye'de baş keserek infaz gerçekleştiren 2 DEAŞ'lı teröristi gözetimine aldı. Onlar kötünün de kötüsü" dedi.

ABD basınında yer alan haberlere göre, ABD'li gazeteci James Foley'i 2014 yılında başını keserek infaz eden ve esir tutulan diğer Amerikan vatandaşlarını da öldürdüğüne inanılan El Shafee Elsheikh ve Alexanda Kotey adlı 2 İngiliz DEAŞ'lı teröristi, El-Hol Kampı'ndan çıkarılıp ABD askerleri tarafından ülke dışına transfer edildi.

Nereye götürüldükleri sır gibi saklanıyor

ABD'li yetkililer ''Beatles'' lakaplı DEAŞ militanlarının nereye götürüldüğü bilgisini paylaşmazken, Washington Post gazetesi ise 2 teröristin Irak'taki ABD üssüne götürüldüğünü iddia etti.

Haberde, ABD'nin 2 teröristi Amerika'da yargılamak istediği, ancak militanlardan birisinin ailesinin İngiliz hükümetine oğullarının ABD'ye gönderilmeden İngiltere'de yargılanması için açtığı dava nedeniyle teröristlerin transferlerinin yapılamadığı ifade edildi.

Trump'tan açıklama

  • "Türkiye'nin ya da Kürtlerin kontrolü kaybetmesi olasılığına karşın ABD, 'Beetles' olarak bilinen ve Suriye'de kafa keserek infaz gerçekleştiren 2 DEAŞ teröristini gözetimine aldı ve Suriye'nin dışına çıkararak ABD kontrolündeki güvenli bir bölgeye getirdi. Onlar kötünün de kötüsü." dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >