ABD Konsolosluğunda ikinci gözaltı kararı

Arşiv
Arşiv

ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un tutuklanmasından sonra FETÖ soruşturması kapsamında bir diğer konsolosluk çalışanı N.M.C. ifade için savcılığa davet edildi, N.M.C'nin eşi ve oğlu da Amasya'da gözaltına alındı.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, herhangi bir diplomatik bağışıklığı bulunmayan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı N.M.C'nin ifadesi alınmak üzere savcılığa davet edildiğini, bu kişinin eşi ve çocuğunun ise Amasya'da gözaltına alındığını bildirdi.

ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un tutuklanmasının ardından eşi ve oğlu sorguya alınmıştı.

Öteyandan, Metin Topuz, FETÖ soruşturması kapsamında casusluk suçundan tutuklanmış, bunun üzerine ABD'den 'vize başvurularını durdurma' kararı gelmişti.

ABD'yi skandal karara iten Metin Topuz, Türkiye karşıtı girişimlerde adının bulunmasıyla öne çıkıyor.

Abdülhamit Gül'den Büyükelçinin görüşme talebine ret

ABD ile Türkiye arasında yaşanan gerilimde yeni bir gelişme yaşandı. Karşılıklı vize kararlarından sonra ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile görüşmek istedi. Bakan Gül, görüşme talebini kabul etmedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Philip Kosnett'in Dışişleri Bakanlığına çağrıldı ve bu ülkenin Türkiye'deki vize işlemlerini askıya alması kararından dönülmesi yönündeki beklenti iletilmişti.

ABD’nin Türkiye'deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığını açıklaması üzerine, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği de “ABD’deki tüm misyonlarımızdaki ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemleri askıya alınmıştır” açıklamasını yapmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >