Suriye'ye düzenlenen harekata ilişkin Rusya'dan sert açıklama

Şam
Şam

ABD, Fransa ve İngiltere, Suriye rejimini vurdu. Saldırıda başkent Şam'daki askeri noktalar hedef alınırken, Rusya'dan operasyona yönelik sert tepki geldi. Rusya'nın ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Tehdit ediliyoruz. Bu tip hareketlerin sonuçsuz kalmayacağı konusunda uyarmıştık. Sonuçların bütün sorumluluğu Washington, Londra ve Paris'te." ifadeleri kullanıldı.

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Esed rejimine başlattığı saldırılarda Suriye'nin başkenti Şam'daki askeri noktalar hedef alındı.

Beşşar Esed rejimi medyası, hava savunma birliklerinin saldırılara karşılık vererek bazı füzeleri havada imha ettiklerini duyurdu.

RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA

Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov, koalisyonun harekatının ardından açıklama yaptı.

Antonov, "Önceden tasarlanmış bir senaryo işleme konuldu. Yeniden tehdit ediliyoruz. Daha önce böyle saldırılarının sonuçları olacaktır diye uyardık" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da saldırıda "Batı medyasının da sorumluluğunun" olduğunu söyledi.

NERELER VURULDU?

Şam'daki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın duyurduğu saldırıda ilk etapta Şam'daki Dumeyr Havaalanı ile Şam Uluslararası Havalimanı çevresi, Bilimsel Araştırmalar Merkezi ve Kasyun Dağı'nda bulunan askeri birlikler hedef alındı. Şam merkez ve çevresinde şiddetli patlamalar meydana geldi. Saldırılarda Tomahawk füzeleri kullanıldı.

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Suriye'de vurulan hedeflerin Şam'da bir kimyasal silah araştırma merkezi, Humus'ta kimyasal silah depoları olduğunu söyledi. Dunford, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye rejimine karşı yürütülen ilk dalga saldırının sona erdiğini açıkladı.

"EK SALDIRI PLANIMIZ YOK"

ABD Savunma Bakanı James Mattis, ABD'nin müttefikleri ile görüşmeye devam ettiğini ancak şu anda ek saldırı yapma planlarının olmadığını söyledi. Mattis, saldırının sadece Esad rejimine yönelik olduğunu, yabancıların etkilenmemesi için azami dikkat gösterildiğini söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >