ABD zaman kazanmaya çalışıyor: 'YPG ile işbirliğimiz geçici'

ABD'li askerler Suriye'de kurdukları kamplarda YPG'li teröristlere eğitim veriyor.
ABD'li askerler Suriye'de kurdukları kamplarda YPG'li teröristlere eğitim veriyor.

Türkiye'nin terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'ye karşı kararlı tutumu ABD'yi peş peşe açıklama yapmak zorunda bırakıyor. ABD YPG ile ilişkilerini geçici ve taktiksel olduğunu belirterek YPG'li teröristlere eğitim vermeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fırat'ın Doğusuna operasyon yapılacağını açıklamasından sonra başlayan Münbiç ortak devriyeleri YPG'li teröristlere zaman kazandırmaya çalışmak olarak görülüyor.

ABD Türkiye'nin Münbiç konusunda YPG ile karşılıklı olan pozisyonuna ilişkin açıklamada bulundu. Bölgedeki faaliyetlere ilişkin açıklamalar yapan ABD'li yetkili "YPG ile işbirliğimiz geçici ve taktiksel" ifadelerini kullandı.

"Türkiye bizi anlamalı"

ABD zırhlı araçları ile YPG teröristler ortak devriye atıyor.
ABD zırhlı araçları ile YPG teröristler ortak devriye atıyor.

ABD'nin bölgede YPG ile iş birliği yapmasına ilişkin değerlendirmede bulunan yetkili aynı zamanda "Türkiye bizi anlamalı bölgedeki ortak hedefimiz DEAŞ" dedi.

Devriyelerin başlaması büyük başarı

Münbiç'te ortak devriyeyle ilgili açıklama yapan ABD'li üst düzey yetkili, "Devriyelerin başlaması büyük bir başarı. Devriyelerin sıklığına komutanlar karar verecek. Devriyeler Suriye stratejimizin doğal bir parçası" açıklamasında bulundu.

Türkiye için 3 teröristin başına ödül koyduk

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuyla ilgili endişelerini anladığını belirten yetkili, "Türkiye'nin endişelerine karşılık vermek için 3 teröristin başına ödül koyduk. Münbiç'te ortak devriyelerin başlaması büyük başarı" diye konuştu.


S-400 konusu

Türkiye'nin Rusya'dan almayı planladığı S-400 füze savunma sistemiyle ilgili de görüşlerini dile getiren ABD'li üst düzey yetkili, "Bir daha gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >