ABD'de son adım atıldı! Elektronik sigara ve tütün satışı yasaklanıyor

Elektronik sigara-Arşiv
Elektronik sigara-Arşiv

ABD'de elektronik sigaraya bağlı olduğu düşünülen ölümlerin sayısı bir hayli artınca hükümet alarma geçti. ABD'de ilk kez elektronik sigara ürünlerine eyalet ölçeğinde kısıtlama getirilecek. Vali Charlie Baker'ın imzasıyla tasarı yürürlüğe girecek.

Eyalet parlamentosunun üst kanadı Senato, bugün yapılan oylamada, daha önce Temsilciler Meclisi'nin kabul ettiği düzenlemeyi onayladı.

Tütün mamullerini topyekun yasaklayan düzenleme

Vali Baker,elektronik sigara kullanımından kaynaklanan akciğer hastalığı vakalarının yaygınlaşması nedeniyle 24 Eylül'de aromalı elektronik sigara ürünlerinin satışının 4 ay süreyle yasaklandığını duyurmuştu.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) 5 Kasım'da açıkladığı verilere göre, ülkede Alaska dışındaki tüm eyaletlerde görülen ve elektronik sigara kullanımından kaynaklandığı düşünülen gizemli hastalığa yakalananların sayısı 2 bin 51'i bulmuş, en az 40 kişi bu nedenle hayatını kaybetmişti.

Belirtileri arasında solunum yetmezliği, bitkinlik, göğüs ağrısı ve kusma olan hastalıkla ilgili ilk vakalar nisanda rapor edilmeye başlanmıştı. Vakaların elektronik sigaralarda kullanılan "vitamin E asetat" adlı kimyasal katkı maddesinin yol açtığının düşünüldüğü belirtilmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >