ABD'li iki komutan Türkiye'ye geliyor

Güvenli Bölge kapsamında ABD'li komutanlar Türkiye'ye gelecek.

ABD'li iki komutan, Suriye'deki güvenli bölge uygulamasına ilişkin kilit konuları tartışmak üzere bu Türkiye'ye gelecek. Komutanlar, Türk yetkililerle Ankara'da bir araya gelecek.

ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Thomas Bergeson
ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Thomas Bergeson

NTV'nin haberine göre; açıklamada, ABD ile Türkiye arasındaki koordinasyon ve danışmanın, Türkiye'nin bölgedeki meşru güvenlik kaygılarını ele almanın anahtarı olduğu aktarılırken, güvenli bölge konusundaki çalışmaların hızla hayata geçirilmesi için belirlenen takvime uyulduğunun ve pek çok alanda da takvimin ilerisinde olduğunun altının çizilmesi ise dikkati çekti.

ABD Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Stephen Twitty
ABD Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Stephen Twitty

Diğer taraftan, “Güvenli bölgenin devam eden başarısı, IŞİD'in Kuzeydoğu Suriye'de yeniden birleşmesini önleyecek ve Koalisyon ve SDG'li ortaklarımızın IŞİD'i yenmeye odaklanmış kalmasını sağlayacaktır” denildi.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise pazar günü, “Güvenli bölge için istediklerimizle onların kafalarındakinin aynı şey olmadığını attığımız her adımda görüyoruz. ABD Türkiye için değil, terör örgütü için Güvenli Bölge istiyor." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin taleplerinin gerçekleşmemesi halinde Suriye’nin kuzeyine operasyon için eylül sonu için takvim koymuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >