ABD'nin dikkati çeken siyasetçisi Ocasio-Cortez'in belgeseli için geri sayım başladı

'Knock Down The House' 1 Mayıs'ta Netflix'te yayımlanacak.
'Knock Down The House' 1 Mayıs'ta Netflix'te yayımlanacak.

Geçtiğimiz kasım ayında yapılan ara seçimlerde büyük bir başarı göstererek Temsilciler Meclisi'ne giren Demokrat Partili Milletvekili Alexandria Ocasio-Cortez, siyasetteki başarısı ile kısa süre ismini tüm dünyaya duyurdu. Şimdilerde 'geleceğin ABD başkanı' olarak anılan Cortez'in hayatını konu alan ve başrolde Coretez'in yer aldığı bir belgesel Netflix'te yayımlanmaya hazırlanıyor.

Seçimlere girerken garsonluk yaparak hayatını idame ettiren Alexandria Ocasio-Cortez, ABD’nin New York Eyaleti’nden Temsilciler Meclisine seçilerek dikkatleri üzerine toplamıştı.

Cortez, garson maaşıyla yaptığı birikimlere rağmen, kongre üyesi maaşını alana kadar Washington DC’ye taşınamayacağını açıklamıştı.

Alexandria Ocasio-Cortez Temsilciler Meclisi'nde görünüyor.
Alexandria Ocasio-Cortez Temsilciler Meclisi'nde görünüyor.


29 yaşında Demokratların en geç kongre üyesi olan
Ocasio, basın mensuplarına verdiği demeçte, “Bir kongre üyesi olmadan önce maaşsız üç ay geçinemem. O zaman nasıl bir daire kiralarım? Bunlar küçük ama önemli gerçekler” demişti.

Yaşadıklarını belgeselde anlatacak

2018 Kongre seçimlerinde büyük kaynaklara sahip siyasetçilere kafa tutarak meclise girmeyi başaran Alexandria Acasio-Cortez ve diğer üç kararlı kadının yaşadıklarına konu olan belgesel 'Knock Down The House' 1 Mayıs'ta Netflix'te yayımlanacak.

'Washington'ın süperstarı'

Washington'ın 'süperstarı' olarak anılmaya başlanan Cortez, seçilmeden önce garsonluk yapıyordu. Yeni nesil bir siyasetçi olan Alexandria Ocasio-Cortez, Porto Rikolu bir aileden geliyor. Zor şartlar altında hayat mücadelesi veren Cortez, Demokratların fahri lideri olarak değerlendiriliyor.

Alexandria Ocasio-Cortez kısa zamanda ABD'de dikkati çeken siyasetçilerden biri olmayı başardı.
Alexandria Ocasio-Cortez kısa zamanda ABD'de dikkati çeken siyasetçilerden biri olmayı başardı.

Sosyal medyada yayımladığı videolarda dans eden, ABD başkanı Trump ile dişe dişe 'kavga' eden bu kadının ABD siyasi tarihinde bir yıldız gibi parladığı belirtiliyor.

Cortez kendini 'işçi sınıfına bağlı birey' olarak tanımlıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >