ABD'nin S-400 açıklamasına Rusya'dan yanıt: Türkiye tehdit edilecek ülke değil

Rusya, S-400 hakkında açıklama yapan ABD'ye "Türkiye emirler yağdırılacak bir ülke değil" ifadeleriyle cevap verdi.
Rusya, S-400 hakkında açıklama yapan ABD'ye "Türkiye emirler yağdırılacak bir ülke değil" ifadeleriyle cevap verdi.

Rusya Füze ve Topçu Bilimleri Akademisi Müdür Yardımcısı Konstantin Sivkov, ABD’nin Türkiye’ye S-400’den kurtulması gerektiği çağrısı ile ilgili değerlendirmede bulundu. Sivkov, Türkiye’nin emirler yağdırılacak bir ülke olmadığını belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilisi, Türkiye'nin S-400 savunma sistemlerinden kurtulması gerektiğini belirtmesi üzerine Rusya Füze ve Topçu Bilimleri Akademisi Müdür Yardımcısı Konstantin Sivkov, Türkiye’nin emirler yağdırılacak bir ülke olmadığını belirtti.

"Türkiye ABD'ye bağlı kalmak istemiyor"

Sputnik’e değerlendirmede bulunan Sivkov, “Tamamen ABD’ye bağlı kalmamak için Türkiye silahlarını çeşitlendirme yolunda ilerliyor. Ne tam anlamıyla NATO’ya ne Avrupa’ya güveniyorlar, bu nedenle de çeşitlilik sağlamak durumunda. Baskıların arttırılması NATO’nun Türkiye’yi kaybetmesine yol açabilir” dedi.

"Türkiye ABD’ye değil, ABD Türkiye’ye bağlı"

  • NATO ve ABD’nin coğrafi konumu nedeniyle Türkiye’ye yönelik ilgisinin olduğunu belirten Sivkov, “Türkiye ABD’ye bağlı değil, ABD Türkiye’ye bağlı. Türkiye, ABD’yi İncirlik ve diğer üslerden çıkarıp NATO’dan ayıralabilir. NATO böyle bir durumda güney kanadını kaybeder, ABD’ de askeri-siyasi bakımdan doğrudan İsrail kıyılarına atılır. Türkiye de silah sevkiyatında Rusya’ya yönelebilir. ABD, ağzına bir parmak dahi bal çalmadan sopasını gösteriyor, ama Türkiye emirler yağdırılacak bir ülke değil” ifadelerini kullandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >