Adalet Bakanı Gül'den 'Çiftlik Bank' açıklaması"

Abdülhamit Gül
Abdülhamit Gül

Adalet Bakanı Gül, birçok insanı mağdur ederek Uruguay'a kaçan Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın hakkında açıklamalarda bulundu. Gül: "Çiftlik Bank kurucusunu Uruguay'dan geri isteyeceğiz" dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çiftlik Bank'la ilgili açıklamalarda bulundu.

Gül: "Çiftlik Bank kurucusunu Uruguay'dan geri isteyeceğiz. Çok titiz bir şekilde soruşturmalar yapılmakta. Bu konuda mağdur olan kişilerin hukuki güvenceleri, hakları nasıl elde edilmesi gerekiyorsa bunun için her türlü çalışma yapılıyor ama öncelikle bizim çok uyanık olmamız lazım, çok titiz olmamız lazım." dedi.

Vatandaşları bu tür oluşumlar konusunda uyaran Adalet Bakanı Gül, "bu gibi böyle sanal ortamlar ya da bir anda böyle türeyip de vatandaşlarımızın gerçekten o iyi niyet duygularını istismar edenlere fırsat vermemek lazım. Yani kandırılmaya hazır olursanız kandıracak kişiler çıkabilir." ifadelerini kullandı.

Af konusuna da değinen Bakan Gül, herhangi bir affın gündemlerinde bulunmadığını açıkladı. Cinsel istismar yasası ile ilgili konuşan Gül, "Kadına şiddet ve cinsel istismar konularında mahkemelerde tolerans gösterilmesin istiyoruz. Kanunlarda değil uygulamalarda eksiklikler var. Savcı ve hakimler gerekli incelemeleri yapıyor. İlla olay her şikayet edildi diye yaşanmış değildir. Yargıya güvenelim, yanlış karar verirse de bir üst mahkeme düzeltir. Ama tolerans gösterilmesin. Sadece ceza kanunlarını artırmak değil, bilinçli birey ile çözebiliriz. Kravat taktı indirim, böyle bir şey yok. Böyle bir yaklaşım doğru değil. Kanunda da bu yazmaz. Yargıda milyonlarca dosya var. Sizin de, benim de eleştirdiğim kararlar var. Ancak ben hukuka güveniyorum. Bu konu da asla denetimsiz bırakılmayacak. Farkındalık yaratmak için çalışıyoruz." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >