Adnan Menderes Üniversitesinin ilginç rektörü

Öğrencilerinin  "en öğrenci dostu Rektör" ilan ettiği Bircan örnek yaklaşımı ile gönülleri fethediyor.
Öğrencilerinin "en öğrenci dostu Rektör" ilan ettiği Bircan örnek yaklaşımı ile gönülleri fethediyor.

2014 yılından bu yana Adnan Menderes Üniversitesinin Rektörlüğünü yapan Prof. Dr. Cavit Bircan'ın öğrencileri ile örnek iletişimi taktir topluyor.

Adnan Menderes Üniversitesinin Rektörlüğünü yapan Prof. Dr. Cavit Bircan öğrencilerinin sorularına tek tek cevap vererek sorunların çözümünde rol alıyor.

Sosyal medya üzerinden kendisine gönderilen mesajları cevaplayan Bircan'ın öğrenciler ile kurduğu sağlıklı iletişim bir çok üniversiteye örnek niteliğinde.

Karz-ı Hasen uygulaması

Adnan Menderes Üniversitesinde yapılan "Güzel Borç (Karz-ı Hasen)" uygulaması ile de ihtiyaç sahibi öğrenciler ile öğrencilere yardım etmek isteyenleri buluşturuyor.

Üniversitedeki her sorunu çözen Rektör

Öğrencilerden gelen mesajlar:

"Özel hayatımdaki sorunları da çözersiniz diye korkuyorum"

Cavit Bircan kimdir?

Cavit Bircan
Cavit Bircan

Bircan, 1971 tarihinde Ankara'da doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamlayan Bircan, 1993'te Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilim ve Teknolojisi Bölümü'nden mezun oldu.

1995'te burs kazanarak Amerika Birleşik Devletleri'nde Ohio State Üniversitesi'nde yüksek lisans ve 1997'de de doktora eğitimine başlayan Bircan, 2002'de ADÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü'ne yardımcı doçent olarak atandı ve 2006'da doçent unvanı aldı.

2011 itibariyle ise aynı bölümde profesör olarak görev yapan Bircan, gıda güvenliği, gıda kimyası ve gıda toksikolojisi alanlarında çalışmalar yaptı.

6 ay rektör danışmanlığı ve 2011'den itibaren 2 buçuk yıla yakın da rektör yardımcılığı yaptı.

  • 2014 yılından bu yana Adnan Menderes Üniversitesi rektörü görevini yapıyor.

Avukat Hatice Bircan ile evli ve iki çocuk babasıdır.

Adnan Menderes Üniversitesinde Bölüm Başkanlığı, Beden Eğitimi Yüksekokul Müdür Vekilliği, Bilim, Teknoloji Araştırma ve Uygulama merkezi Müdür Vekilliği, çeşitli fakülte ve yüksekokullarda yönetim kurulu üyelikleri, Öğrenci toplulukları Yönetim Kurulu Başkanlığı, Üniversite Yönetim Kurulu Üyeliği, Üniversite Genel Sekreter Vekilliği, Rektör Danışmanlığı ve iki buçuk yıla yakın süre Rektör Yardımcılığı gibi birçok akademik ve idari görevlerde bulunmuştur.

  • Bir teşekkür:
  • Bize GZT iletişim mail adresi "iletisim@gzt.com" üzerinden ulaşarak, Yüksek Lisans eğitimi aldığı Adnan Menderes Üniversitesindeki bu güzel uygulamalardan bahseden Erdal Verir'e teşekkür ederiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >