Aile boyu ihanet, FETÖ'cünün eşi ve oğlu yurt dışına kaçarken yakalandı

Kaçak yollarla Yunanistan'a geçerken yakalandılar
Kaçak yollarla Yunanistan'a geçerken yakalandılar

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Emniyet Müdürü Anadolu Atayün’ün eşi B.A. ve oğlu B.S.A.'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi Yunanistan'a kaçarken yakalandı.

Yunanistan’a kaçmak isterken yakalanan FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanan eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün’ün eşi ve diğer 4 şüpheli sağlık kontrolünden geçirildi.

Alınan bir istihbaratı değerlendiren Muğla KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, 34 saatlik bir takip sonucunda FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Emniyet Müdürü Anadolu Atayün’ün eşi B.A. ve oğlu B.S.A. ile yine Bursa’da görev yaparken FETÖ üyeliğinden ihraç olmuş eski doktor H.A. ve eşi eczacı S.A.’yı Fethiye’den Yunanistan’a kaçmak üzere Zodyak bota binerken suçüstü yakalanmıştı. Bot kaptanı M.A. ile birlikte diğer 5 şüpheli gözaltına alınmıştı.


Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğünde kimlik tespitleri yapılan Anadolu Atayün’ün eşi B.A.ve diğer 4 şüpheli güvenlik önlemleri altında Fethiye Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler daha sonra ifade işlemleri için Fethiye TEM Grup Amirliğine sevk edildi.


Tutuklu eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün’ün eşi B.A.’nın terör örgütünün gizli haberleşme programı ByLock’u kullandığı, bot kaptanı M.A. hakkında ise daha önce göçmen kaçakçılığından işlem yapıldığı öğrenildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >