Air Berlin'e 500 milyonluk teklif

Arşiv
Arşiv

Ağustos ayının başında İflas koruma başvurusu yapan ve satışı beklenen, Almanya'nın en büyük ikinci havayolu şirketi Air Berlin için ilk resmi teklif geldi.

Air Berlin, ağustos ayında iflas koruma başvurusunda bulunduktan sonra satışı için ilk resmi teklifi aldı. Almanya'nın en büyük ikinci havayolu şirketi için INTRO Group, 50 milyon euro peşin ve taksitler halinde de 450 milyon euro olmak üzere 500 milyon euro tutarında bir teklif yaptı.

Air Berlin, 140 kiralık uçağa sahip.

Arşiv: Reuters
Arşiv: Reuters

Firma, gerek Almanya'da gerekse de yurtdışındaki bağlantı ve iniş kalkış noktalarıyla Avrupa'nın havacılık alanındaki en iyi yatırım fırsatlarından biri olarak gösteriliyor.

Arşiv: Reuters
Arşiv: Reuters

1 Euro karşılığında British Airways'ı almıştı

Teklifin ilk ödemesi için 50 milyon euro tutarındaki teminat mektubunu gösteren Woehrl, geri kalan 450 milyon euro tutarı taksitler halinde ödemek üzere bir plan gösterdi. Teklif Air Berlin'in tamamını kapsıyor.

INTRO Başkanı Hans Woehrl / Fotoğraf: gettyimages
INTRO Başkanı Hans Woehrl / Fotoğraf: gettyimages

Lufthansa, Condor, Germania ve TUI gibi firmalara da teklife iştirak edebilmeleri için bilgi verildiği belirtiliyor. Ağustos sonunda ortaklarıyla birlikte Air Berlin için bir teklif planladığını açıklayan INTRO için Lufthansa isteklilerle birlikte çalışmak istediği gerekçesiyle olumsuz yanıt vermişti.

Kaynak: Habertürk

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >